У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Вивчення психологічних особливостей підлітків, хворих на бронхіальну астму та аналіз результатів діагностування

Для вивчення особливостей емоційної сфери та особистості підлітків, хворих на бронхіальну астму ми провели дослідження за допомогою опитувальників. Ми використали опитувальник особистісної тривожності Ч. Спілбергера для визначення рівня особистісної тривожності, опитуальник Г. Айзенка для визначення рівня нейротизму, та модифікований патохарактерологічний опитувальник Е. Лічко для визначення акцентуацій. Для дослідження самооцінки використали методику Дембо – Рубинштейн.

У дослідженні брали участь підлітки віком від 13 до 15 років. Ми виокремили дві групи котрольну та експерементальну. У контрольну групу входили підлітки, що не мали жодного хронічного діагнозу, не знаходились на диспансерному обліку та рідко (2-3 рази на рік) хворіли на нежить та респіраторні захворювання.

Експериментальну групу складали підлітки з діагнозом „Бронхіальна астма”, що перебували на санаторному лікуванні у санаторії „Лісний” захворювань верхніх дихальних шляхів, м. Ірпінь. Чисельність експериментальної групи склала 42 особа, чисельність контрольної групи 28 осіб.

Статистичний аналіз результатів проводився за допомогою багатофункціонального крітерія φ Фішера, який дозволив порівняти експериментальну групу-підлітків, хворих на астму та контрольну групу-здорових підлітків.  Результати дослідження були оформлені у  таблиць та рисунків, що дають змогу висвітлити розподіл підлітків з різними психологічними особливостіми у конртрольній та експериментальній групах та порівняти здорових підлітків та їх сверсників, хворих на бронхіальну астму. (рис. 1- 8 та таб.1- 6)

За результатами дослідженя в експериментальній групі учасників були отримані наступні данні:

Чисельність підлітків з високим рівнем особистісної тривожності складає 25 осіб, чисельність підлітків із середнім рівнем особистісної тривожності - 14, а кількість учасників експериментальної групи з низьким рівнем особистісної тривожності составляє 3 особи.

Для наочності ми побудували кругову діаграму, що показує розподіл часток підлітків за рівнем тривожності у експериментальній групі. Як видно з рис.2.1 доля високотривожних учнів, (сектор бузкового кольору) значно більша за долю низькотривожних учнів (сектор жовтого кольору).

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.