У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Перетворення: Тридцяті роки затемнення

Обминаючи позаду політику, тридцяті роки побачили його талант у новому напрямку, як в темах його творів так і в основному стилі його вираження. У 1932 році він опублікував іншу колекцію есе, “Дискусії”.. Велика кількість цих есе обертається не навколо літературної пристрасті, а навколо магічного світу кінематографа. Його роботи почали з'являтися в журналіМеґафоно”,  де відбулося обговорення  його творів у вигляді круглого столу у 1933 році. Його перше оповідання – стиль, який  він пізніше вдосконалить – називалося  “Чоловік на розі вулиці” і був натхненний смертю місцевого компадріто. Історія була сміливо реалістична з цікавим заплутаним кінцем. Опублікована вона була у місцевій газеті “Крітіка”. Борхес, побоючись, що його не сприймуть, підписався псевдонімом  Франсіско Бустос, ім'ям одного із своїх предків. Воно здобуло неймовірний успіх, але Борхес не мав  на меті посісти місце автора суто популістичних драм.  У 1933 Борхес розпочав серію ескізів під назвою “Універсальна Історія Ганьби”. Опубліковані між 1933 і 1934 роками в “Критиці”, ці історії взяли характеристики і ідеї від інших друкованих праць і  повторно "винайшли" їх. Змішання фактів і вигадок часто у містичному резонансі, велика кількість цих історій мала невизначене відчуття вірогідності сюрреалізму; і пізніше  значна кількість письменників Латинської Америки, так званої групи  “магічних реалістів”, викликали Борхеса, як своє первинне натхнення. Але його кар'єра справді починалась: у 1935 році Борхес  написав те, що вважається прообразом типової Борхіанської історії,  “Наближення до Альмутасиму” – перегляд   фантастичної новели. У 1936 року він опублікував ще одну збірку  есе,  “Історія Вічності” у журналі “Ель оґар”, який виходить двічі на місяць.

Хоч Борхес остаточно утверджується як письменник, тридцяті роки були надзвичайно важкими; світ перебував в економічній кризі, і батько Борхеса був тепер цілком залежний від матері. Для Борхеса було очевидно, що йому необхідний був більш стабільний прибуток,  аніж той, що він отримував від своїх творів, і у 1937 році він обіймає посаду  першого асистента  Муніципальної Бібліотеки Міґель Кане, отримуючи за роботу 70 песо щомісяця. Його робота включала класифікування і каталогізування бібліотечного фонду,  і це була безнадійно проста робота,  на яку він дійсно був рекомендований знайомими, щоб працювати, доки  міг бачити! Він залишався в бібліотеці протягом дев'яти років, дев'яти років “тяжкого нещастя” -- “лакейського і гнітючого існування”. Він працював між колегами, які мали менше стосунків з літературою, ніж з грою на іподромі і спостеріганням за дівчатами і, на довершення знущань, його начальники і колеги не усвідомлювали, що він був тим же Хорхе Луїсом Борхесом, який написав деякі із тих історій, які вони каталогізували! Звичайно Борхес  закінчував свою роботу о першій годині  дня і проводив решту часу в підвалі, читаючи класиків або перекладаючи сучасні твори на іспанську мову. (Борхес був із перших, хто почав перекладати Вульф[1] і Фолкнера[2] на  іспанську мову.)

У 1938 відбулися дві трагедії. Спершу помирає його  батько; а потім в переддень Різдва, Борхес потрапляє в аварію, яка переростає в серйозну хворобу. (Пізніше він приведе цей випадок у сюжеті короткої історії  “Південь”). Коли спускався сходами, зачепив лобом свіжо пофарбоване вікно, і незабаром після чого виявилося, що поранення було зараженим і він захворів, протягом тижня страждав від галюцинації. Після операції в нього  розвинулась гангрена і біля місяця пролежав між життям та смертю.



[1] Вульф Вірджинія, 1882-1941, анг. письменниця та літературний критик.

[2] Фолкнер Вільям, 1897-1962, амер. письменник; у творах відтворив історію Амер. від часів громадянської війни до сучасності. Отримав Нобелівську премію у 1949 році.

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.