У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Горизонтальний та вертикальний аналіз операцій банку

Дослідження активів банку полягає у використанні аналітич­них прийомів, спрямованих на визначення загального обсягу ко­штів, які перебувають у розпорядженні банку, їх структури і ди­наміки в аналітичному періоді.

Загальний аналіз активів банку ґрунтується на застосуванні методик вертикального та горизонтального аналізу, які передбачають обчислення та подальшу оцінку таких показників:

§ процентні співвідношення окремих показників з агрегованим показником;

§ абсолютні зміни кінцевих показників порівняно з початко­вими (базисними);

§ темпи зростання або приросту показників в аналітичному періоді.

У процесі вертикального, або структурного аналізу активів визначається питома вага активів за їх цільовим використанням, ступенем ліквідності, рівнем дохідності, а також склад та струк­тура кожного виду активів: кредитного портфеля, портфеля цін­них паперів, високоліквідних та інших активів. Вертикальний аналіз структури балансу дає змогу робити висновки про пере­розподіл вкладень у різні види активів і про зміни джерел фінансування підприємства. Результати цього аналізу використовую­ться в процесі оцінки якості складу активів та їх оптимізації. Вони, як правило, оформляються в таблиці та графічно у формі секторних або стовпчикових діаграм.

Горизонтальний, або трендовий, аналіз дає змогу вивчити динаміку активів у цілому й окремих їх видів у часі, визначити загальні тенденції їх зміни або тренду.

Результати цього аналізу оформляються графічно у формі стовпчикових діаграм та лінійних графіків, що полегшує визна­чення лінії тренду.

Вертикальний та горизонтальний аналіз під час загального вивчення активів зазвичай здійснюється одночасно.

Аналіз динаміки, складу та структури активів банку та їх оцінка наведені в табл. 4.1.

Дані таблиці свідчать, що при загальних темпах приросту активів на 6,1% темпи приросту високоліквідних активів і кредитного портфеля становлять відповідно 16,7 та 13,1 %. Це означає, що комерційний банк розширює кредитну діяльність, одночасно турбується про свою ліквідність і надійність.

Викликає занепокоєння зменшення портфеля цінних паперів як у загальних активах за абсолютним обсягом, так і питомою ва­гою. Особливої уваги потребує інвестиційна діяльність банку, яка разом з кредитною є основною.

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.