У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Розміщення і регіональні відмінності рекреаційно-туристичного комплексу Єгипту

Розглянемо туристичне руйнування Єгипту.

Перший туристичний регіон Центральний регіон, знаходиться на півночі Єгипту. По-перше в ньому розглянемо Олександрію - друге по величині місто Єгипту, має скоріше середземноморські, ніж східні риси. Розквіт Каїра відняли в Олександрії її колишнє значення. У тому самому місці, де колись піднімався Фаросський маяк, розташувався над східною гаванню форт Кайт-Бей. З руїн маяка в XV в. султан Ашраф побудував мусульманську фортецю із круглими вежами і вихідними на море бійницями.

Практично щогодини від вокзалу Олександрії відходять комфортабельні потяги в Каїр. Щопівгодини відправляються автобуси Super-Jet-Buss у напрямку Каїра; міжміські автобуси по маршрутах Марса Матрух, Сіва, Дельта, Порт-Саїд. В Олександрії розташовані наступні пам'ятники і музеї: гідробіологічний музей, Колона Помпея, греко-римський музей, мечеть Абу Ель-аббаса, площа Мідан Ет-тахрир, скельні гробниці Анфюші. Кращі готелі Алесандрії: Helnan Palestine, Hilton Borg El Arab Resort, Sheraton Montazan, Aida Beach.[25, c 328]

Каїр - найбільше місто Африки, що поглинув кілька міст різних епох - древні Геліополіс і Вавилон Єгипетський, середньовічний Фостат. Це - найбільше місто африканського континенту, місто тисячі мінаретів, Ворота Сходу. Він упритул підійшов нині до великих пірамід Гізи. У ньому сконцентрувалися досягнення культури всіх шести тисяч років єгипетської цивілізації. У розділеному Нілом і оточеному пісками Каїрі - і стара, і нова історія Єгипту. Каїр - це висотні будинки і вілли, мінарети і дзвіниці, пальми і неонові вогні, гучні базари і численні крамнички із сувенірами для туристів. У Єгипетському музеї знаходиться сама багата у світі колекція єгипетського мистецтва. У Каїрі можна купити все, чим славиться Схід: спеції, парфумерію, золото, срібло, килими, вироби з міді і бронзи, шкіри, скла, кераміки й ін. У готелях по вечорах традиційно виступають місцеві танцюристи і танцівниці, що нікого не залишать байдужим. У чудовому комплексі Оперного театру є кілька картинних галерей, музей сучасного мистецтва, ресторани і концертні зали.

Другий туристичний регіон північно-східний, тут розташовані такі курорти:

Дахаб  - розташований у 100 км північніше Шарм Ель Шейха. Знаменитий красивими місцями для глибоководного плавання: Каньйон, Блакитний хол, Будинок світла. Золотий пісок пляжу, золоті заходи в Синайських горах, золоте сонце - залучає і зараз велику кількість туристів.

Всього три готелі - Хельнан, Хілтон, Новотель - стоять в унікальній, красивій затоці, відомій в усьому світі кращою розою вітрів для віндсерфінга. Затока виглядає як величезна вітрильна регата. А всього в парі кілометрів від шикарних готелів свій час спілкування проводить молодь, що віддає перевагу над цивілізованим відпочинком простому бедуїнському селу.

Численні кемпінги дуже доступні за ціною невибагливим туристам, зате свобода спілкування в маленьких східних кафе з кальяном на самому березі моря, гітарна музика, верблюжі прогулянки, запах східних базарів з лишком компенсують манірність європейського сервісу.

Дахаб, як дві сторони золотої медалі, однаково цінний усім категоріям туристів. Тут кожний цінує своє золото відпочинку.

Марса Алам - молодий, але дуже перспективний курорт, що починає здобувати популярність на туристичному ринку. Він знаходиться на південному узбережжі Червоного моря, у 240 км від Хургади. У майбутньому році тут планується відкрити аеропорт. Зараз туристів на курорт доставляє з Хургади безкоштовний автобус. На всьому шляху відкривається чудовий вид на Червоне море.

Нувейба - курорт на східному узбережжі Синайського півострова в 170 км до півночі від Шарм Ель Шейха. Трансфер від аеропорту Шарм Ель Шейха займає біля двох годин. Нувейбу можна назвати курортом для спокійного сімейного відпочинку у моря й аматорів водних видів спорту. Крім того, звідси зручно робити екскурсії в межах Синаю (до гори Мойсея і монастиря Св. Катерини - 110 км).

Нувейба -  туристичний району довжиною близько 30 км, на якому розташовані невеликі населені пункти, нечисленні готелі, що відстоять друг від друга на значні відстані, і порт Нувейба, що ніколи не було особливо завантаженим і, як правило використовується пасажирськими поромами, що відправляються в Саудівську Аравію.

Є в Нувейбі і невеликий туристичний центр - містечко Тарабін, де зосереджені ресторани і магазинчики. Нувейба славиться своїм морем і розкішними пляжами. Ще одна місцева визначна пам'ятка - невелика затока з так називаним дельфінячим пляжем. На його березі обґрунтувалося сімейство бедуїнів, що приручило дельфінів. Тепер багато місцевих турфірми включають купання з дельфінами у свої екскурсії по Синаю.

Сафага - улюблене місце нирців, відоме своїми кораловими обмілинами, чистою водою, цілющим піском прекрасним сервісом знаходитися в 60 км від Хургади і 90 км південніше Ель Гуни. Спокійний вітер з гір залучає в Сафагу аматорів віндсерфінга. Сафага здобула собі міжнародне визнання як один з курортів, відомих своїм унікальним екологічно чистим піском, здатним виліковувати ряд захворювань опорно-рухової системи, шкірних захворювань, у тому числі - псоріаз. Як і інші червономорські курорти Єгипту, Сафага розраховує всім необхідним для якісного цілодобового відпочинку. [2]

Таба – ще один туристичний район, невеликий населений пункт на самій границі з Ізраїлем на узбережжя затоки Акаба, з населенням всього 700 жителів, з яких 420 чоловік - обслуговуючий персонал єдиного готелю Таби - Hilton Taba. Готель був побудований у 1984 році ізраїльтянами на спірній території. За рішенням міжнародного суду, спірна територія в 1988 році була передана Єгиптові разом з готелем.

З Таби відкривається прекрасний вид на затоку Акабу і відразу на три країни: Ізраїль, Йорданію і Саудівську Аравію.

Основна визначна пам'ятка Таби - її прикордонний статус. Громадяни Ізраїлю запросто, майже без усяких прикордонних формальностей приїжджають у Табу пообідати або пограти в казино. В узбережжя в районі Таби є цікава історична визначна пам'ятка - маленький острів Фараонів з добре збереженою фортецею XIII століття. Для відпочиваючих влаштовуються морські прогулянки з оглядом фортеці, купанням на пляжі острова й оглядом коралових рифів. 

Хургада - курортне місто на узбережжя Червоного моря. Є адміністративним центром однієї з 26 єгипетських провінцій - провінції Червоного моря.

Курорт складається зі Старого центра Ель Дахар, Нового центра і майже безперервного ланцюжка готелів, що простягнулася уздовж берега до півночі і до півдня від міста загальною довжиною майже на 40 км. Крім цього, за межами Хургади в затишних бухтах (Макади і Соама Бей) виникають невеликі туристичні центри зі своєю інфраструктурою і готелями, що поки формально відносяться до Хургади, але надалі розів'ються в самостійні курорти. [1]

Сама-бей - курортне місто на узбережжя Червоного моря. Має невеликі туристичні центри зі своєю інфраструктурою і готелями. Основні сфери діяльності: туризм, торгівля, будівництво, сфера обслуговування. Хургаду і Сама-бей можна віднести до розряду цілорічних курортів, купальний сезон тут не закривається ніколи. Червоне море гарно прогрівається за літо, і навіть у зимові місяці температура води не опускається нижче + 20-21 градусів. Узимку клієнтам рекомендується брати із собою на вечір теплі речі, тому що після заходу сонця і вночі температура може опускатися до + 15 градусів, удень же можна загоряти навіть у лютому. Улітку ж типова для цих місць жара в + 33-37 градусів переноситься досить легко, через сухість повітря.

Курортне місце Шарм Ель Шейх знаходиться на півдні Синайського півострова, відоме в усьому світі, як один із самих фешенебельних курортів Сходу. Древні єгиптяни називали ці місця землею місяця і бірюзи, тому що срібні промені місяця відбивали в його прибережних водах, додаючи берегам красу і чарівність, а бірюза добувалася там ще з часів фараонів. Курорт Шарм Ель Шейх розташований на самій південній частині Синайського півострова і складається як би з трьох бухт, центральна і найбільш відома з яких - Наама Бай. Слабкий вітерець, що дує майже постійно і дозволяє легко переносити високу температуру літнього сезону в сполученні з першокласними готелями і європейською якістю обслуговування - що може бути більш привабливим для туриста, що бажає максимально ефективно провести час свого відпочинку.

До півдня від Хургади розташовані курорти Макади Бий, Сома Бий, Ель Кузейр, Марса Алам, кожний з яких є перлиною в намисті червономорських курортів Єгипту. Потопаючі в зелені комфортабельні готелі, побудовані, головним чином, в арабському стилі, піщані пляжі, краса коралових рифів - усе це залучає на нові курорти аматорів підвідного плавання й активних видів спорту.

У 30 кілометрах північніше Хургади на узбережжі Червоного моря знаходиться чарівне містечко Ель Гуна. Воно не схоже на інші курорти Єгипту. Його називають Венецією на Червоному морі. Тут немає висотних готелів, замість них - затишні будиночки, розташовані на островах, що з'єднані між собою містками і переходами. По каналах курсують невеликі човни, що і додають Ель Гуне подібність з Венецією. Усі готелі мають загальну інфраструктуру розваг. Гості Ель Гуни користуються безкоштовно мікроавтобусами і човнами для пересування по території курорту. В Ель Гуне кожний може знайти те, що йому по душі: відокремлені пляжі і затишні готелі, що уражають своєю вишуканістю, сафарі в пустелі і незвичайний підводний світ для тих, хто жадає пригод, розважальні програми для всієї родини і бурхливе нічне життя для молодих і енергійних. Аматорів підвідного плавання тут чекають цікаві знахідки - затонулі кораблі. Дійсним серцем Ель Гуни є Кафр, чарівний район цього елітарного курорту. Кафр побудований у стилі традиційної єгипетської архітектури з її внутрішніми двориками, нескінченними алеями і купольними зводами. Особлива ж гордість Ель Гуни - тільки що побудований фешенебельний гольф-клуб, що вважається одним із кращих на Близькому Схід. Величезним успіхом користується Ель Гуна й у заможних єгиптян.

Третій туристичний регіон розташований уздовж Нілу на півдні-сході Єгипту. Древні єгиптяни називали Ніл матір'ю всього сущого. Ця ріка в буквальному значенні слова було і залишається для єгиптян джерелом життя: у вузькій долині ріки живе практично все населення країни. Уздовж берегів Нілу розташована і більшість найвідоміших пам'ятників древньої цивілізації. Тому недивно популярність, якою користуються в туристів круїзи по Нілу. До їхніх послуг близько 250 теплоходів, 105 з яких - плавучі п'ятизіркові готелі з комфортабельними каютами, ресторанами, панами, дискотеками, бутіками, прогулянковими палубами, обладнаними плавальними басейнами. Круїзні маршрути прокладені від Луксору, цього унікального грандіозного музею під відкритим небом, до Асуану, самого південного міста Єгипту в часи фараонів.

Сьогоднішній Луксор - це найбільший у світі музей під відкритим небом. Тут знаходяться два грандіозних храми - Луксорський і Карнакський. Обидва храми колись були з'єднані великою алеєю, уздовж якого знаходилися Сфінкси, але зараз вони відділені сучасними будівлями центральної частини міста Луксора.

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.