У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Дослідження конкурентного середовища галузі

Дослідження конкурентного середовища галузі Необхідною умовою забезпечення життєдіяльності індивіда є система харчування, яка створює необхідні передумови для його розвитку, підтримання здоров’я та працездатності. Значну частку в щоденному харчовому раціоні більшості українців займають продукти харчування зі злакових культур. Поясненням цього є сформовані протягом багатьох століть традиції споживання в Україні продуктів із борошна (хліба, хлібобулочних, кондитерських і макаронних виробів) завдяки їхній високій енергетичній цінності, відносно невисокій вартості тощо. Проте за період ринкової трансформації при незначному зменшенні споживання всіх хлібопродуктів на одну особу споживання макаронів значно скоротилось. Так, споживання макаронних виробів на одну особу на сьогодні, порівняно з 1990 р., скоротилося більше, ніж у 2 рази. Як констатують окремі дослідники, за умови річного споживання даного продукту на одну особу в обсязі 7 кг, це в 10 разів менше, ніж у Європі [27, с. 55]. Звідси можна стверджувати, що ринок макаронних виробів України має значний потенціал зростання. Основними факторами зниження обсягів споживання даного виду продукту, на наш погляд, є: – зниження платоспроможності основної маси споживачів і, у зв’язку з цим, загальне зменшення обсягів споживання продуктів харчування на одну особу; – різке зростання цін на макаронні вироби, які раніше за своєю ціною були доступнішими для верств населення з різним рівнем доходу; – збільшення обсягів споживання макаронних виробів домашнього приготування, особливо сільським населенням; – значна ринкова пропозиція і збільшення обсягів споживання інших висококалорійних продуктів: м’яса, риби, овочів і фруктів, які є альтернативними щодо борошняних виробів для споживачів з більш високим рівнем доходу; – збільшення обсягів споживання інших, відносно дешевших, видів хлібопродуктів (борошна, круп), а також картоплі та відповідне зменшення обсягів споживання макаронних виробів домогосподарствами з середнім і низьким рівнями доходу. Однією з причин зниження обсягів споживання продукції макаронної галузі є активізація нелегального виробництва та приготування макаронних виробів у домашніх умовах [176, с. 101].

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.