У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Вдосконалення договірних відносин сільгоспвиробників цукрових буряків і переробних підприємств

Вдосконалення договірних відносин сільгоспвиробників цукрових буряків і переробних підприємств Формування економічних відносин в інтегрованому бурякоцукровому виробництві рекомендується починати із вдосконалення договірних відносин між всіма партнерами бурякоцукрового підкомплексу. Цукрові заводи регіону як товаровиробники мають тактику – необхідність швидкої і своєчасної переробки сировини через обмеженість у часі, неможливість створення запасів незавершеного виробництва і порівняно невелику тривалість виробничого циклу (сезон, доба, зміна). Водночас, навіть у найкоротший виробничий цикл (зміна) переробляти доводиться велику масу цукрових буряків, що супроводжується виходом значних обсягів кінцевої продукції, нагромадженням чималих розмірів відходів, а саме: жому (його вага становить 80-95 % від маси перероблених буряків), меляси, дефекату, жомопресової і дифузійної води, рафінадної патоки. Все це вимагає наявності відповідної інфраструктури – заготівельних пунктів, складських приміщень, утилізаційних цехів, допоміжних підсобних служб та ін. Кожний цукровий завод Тернопільської області має свою відповідну виробничу потужність, яка справляє вирішальний вплив на багато важливих параметрів його виробничої діяльності. В економічній літературі подається загальне трактування виробничої потужності, тому вважаємо, що під виробничою потужністю цукрових заводів слід розуміти максимально можливий випуск цукру (переробки цукрового буряка) за сезон (добу, зміну) в натуральних показниках за заданого асортименту й якості та раціонального використання техніки, обладнання, виробничої площі. Вивчаючи методику М. Й. Хорунжого, В. Г. Андрійчука [219, с. 195-196; 4, с. 275], щодо становлення та формування АПК, особливу увагу приділяємо тому, що розвиток цукрових заводів повинен все більшою мірою орієнтуватися на підтримання балансу між потужностями сировинної бази і промислової переробки цукрового буряка з одного боку, та обсягом виробництва кінцевої продукції та можливостями його реалізації в оптимальні строки – з іншого. Не менш важливим є і те, що саме виробнича потужність цукрових заводів Тернопільської області визначається відповідно до його проектної потужності, представленої добовою переробкою цукрових буряків в тоннах. При забезпеченні нормального функціонування цукрових заводів досить важливо: По-перше, досягнення пропорційності і збалансованості обсягів переробки цукрових буряків і виробничих потужностей в розрізі регіону. По-друге, врахування можливої тривалості зберігання первинної сировини, наявність складських приміщень, опти¬мальні строки переробки. По-третє, бути готовими до відповід¬ного розміщення складських місткостей не лише в системі пере¬робки, а й у заготівлях та і в самому сільському господарстві.

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.