У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Перспективи державної фінансової підтримки щодо фінансового забезпечення сільськогосподарського виробництва

           Державна фінансова підтримка аграрного сектора економіки є одним із політичних питань. Останнім часом питання реформування аграрних підприємств стало об’єктом наукових досліджень та публікацій. Але питання фінансової підтримки сільськогосподарського виробництва висвітлено в наукових працях де - що недостатньо. Тому, для правильної та ефективної організації державної фінансової підтримки аграрного сектору необхідно вивчити, дослідити та проаналізувати зарубіжний досвід щодо заходів та методів підтримки аграрного виробництва та впровадити його в практику.

     Усі заходи підтримки сільського господарства можна класифікувати за двома основними категоріями: 1) заходи, що звільнені від зобов’язань по скороченню («зелена скринька») – це такі заходи, які являють собою підтримку, що не впливає на виробництво і торгівлю сільськогосподарською продукцією. До такої підтримки належать: бюджетні видатки на розвиток інфраструктури села невиробничого призначення, на науково-дослідні роботи, на боротьбу зі шкідниками та хворобами, на підготовку та перепідготовку кадрів села, на розвиток аграрного ринку, на створення державного резерву для продовольчої безпеки; 2) заходи, що є предметом зобов’язань по скороченню («жовта скринька»). До зазначених заходів належать: селекція в рослинництві та тваринництві, окремі кредитні програми, цінова підтримка виробників, дотації виробникам м’яса та молока, фінансова підтримка розвитку підприємств молочної переробки, пільгові тарифи на електроенергію й послуги, списання боргів минулих років.

     Державна фінансова підтримка сільськогосподарських підприємств Черкаської області є одним із джерел фінансового забезпечення їх діяльності, яка здійснюється у формі цільових програм та заходів за наступними напрямками: - оплата робіт з докорінного поліпшення земель; - державна підтримка племінної роботи у тваринництві; - боротьба зі шкідниками та хворобами сільськогосподарських рослин; - відшкодування витрат на проведення протиепізоотичних заходів; - фінансування державної цільової програми розвитку селекції та насінництва сільськогосподарських культур; - підтримка фермерських господарств, що знаходяться в особливо складних кліматичних умовах; - погашення відсотків по кредитах сільськогосподарських підприємств; - фінансування частини витрат, пов’язаних із вирощуванням сільськогосподарських культур (льон, хміль); - фінансова підтримка виробників сільськогосподарської продукції шляхом акумуляції сум ПДВ від реалізації продукції тваринництва підприємствам переробки на спеціальних рахунках, а потім повернення їм цієї суми.

вся работа находится по ссылке http://diplomukr.com.ua/raboti/21089?mod=dissertations

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.