У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Методично-організаційні рекомендації щодо застосування діагностики фінансового забезпечення в сільськогосподарських підприємствах

     Методично-організаційні рекомендації щодо застосування діагностики фінансового забезпечення в сільськогосподарських підприємствах

     Управління фінансовим забезпеченням виробничої діяльності сільськогосподарських підприємств здійснюється через взаємозв’язок та вплив суб’єктів управління на об’єкти. У процесі оперативного управління фінансовим забезпеченням необхідно здійснювати постійний контроль за фінансовими результатами, які є наслідками прийняття управлінських рішень або здійснення певних операцій у виробничій діяльності сільськогосподарських підприємств. Здійснення виробничої діяльності може призвести до зміни у фінансовому стані сільськогосподарського підприємства, тому в процесі управління виробничою діяльністю постійно виникає потреба в узгодженні запланованих та дійсних економічних показників фінансового стану та фінансових результатів. «Наявність фінансових ресурсів – необхідна умова забезпечення безперервного процесу сільськогосподарського виробництва. Їх нестача може практично повністю паралізувати всю діяльність суб’єкта господарювання, що зумовлює необхідність постійного моніторингу та діагностики фінансового забезпечення. Особливого значення діагностика набуває при управлінні складними системами, до яких відноситься сільськогосподарське підприємство» [41,с.126].

     У роботі автором розроблені та запропоновані етапи здійснення діагностики фінансового забезпечення виробничої діяльності сільськогосподарських підприємств.

     На нашу думку, діагностику фінансового забезпечення виробничої діяльності сільськогосподарських підприємств необхідно проводити за такими етапами (рис. 3.8). На першому етапі обґрунтовуються методичні прийоми до здійснення діагностики фінансового забезпечення виробничої діяльності сільськогосподарських підприємств. Метод – являє собою прийом або спосіб, пізнання явища. Методика (методичний підхід) – являє собою сукупність прийомів та способів розв’язання поставленого завдання.

     В економічній літературі спостерігаються різні методичні підходи щодо проведення діагностики фінансового стану підприємства. При аналізі фінансового стану підприємства розраховуються коефіцієнти платоспроможності, ліквідності, фінансової стійкості та інші. Зазначені коефіцієнти використовуються при аналізі фінансового забезпечення виробничої діяльності підприємства.

     У сучасній літературі майже відсутня систематизація методичних рекомендацій та підходів щодо проведення діагностики фінансового забезпечення. Простежується висвітлення окремих методичних підходів, які зосереджуються на побудові інтегральної функції та математичних розрахунках.

     Основними методичними підходами, які можуть бути використані під час діагностики фінансового забезпечення, є: 1. Агрегатний, коефіцієнтний та інтегральний підходи: - агрегативний підхід полягає в обчисленні оціночних агрегатів, що розраховуються на підставі фінансової звітності, на підставі якого будується балансова модель оцінки фінансової стійкості підприємства; - коефіцієнтний підхід заснований на розрахунку відносних показників (показники рентабельності, коефіцієнт автономії, показники платоспроможності тощо); - інтегральний підхід передбачає використання економіко-математичних моделей, які були спеціально розроблені для отримання узагальнюючого висновку. 2. Математичні та графічні методи: - математичні методи передбачають розрахунок цифрових значень показників, які в подальшому використовуються для заключного висновку; - графічний метод передбачає побудову «поля оцінювання», його поділ на певні зони. Графічний метод можна використовувати як допоміжний інструмент. Зазначені методи та підходи для проведення діагностики фінансового забезпечення є загальними і тому повинні бути адаптовані до специфіки сільськогосподарського виробництва.

      вся работа находится по ссылке http://diplomukr.com.ua/raboti/21089?mod=dissertations

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.