У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Концептуальні підходи до формування політики фінансового забезпечення комунальної сфери

      Концептуальні підходи до формування політики фінансового забезпечення комунальної сфери

      Відсутність у суб’єктів господарювання комунальної сфери достатніх обсягів фінансових ресурсів, значна фізична та моральна зношеність основних фондів, недостатній обсяг інвестицій підкреслюють важливість розробки та запровадження політики фінансового забезпечення відтворення основних засобів та виробничої діяльності.

      Ефективність виробничо-господарської діяльності суб’єктів господарювання комунальної сфери істотно залежить від їх здатності акумулювати фінансові ресурси, як запоруки не лише виживання, але і їх стабільного функціонування, що зумовлено наявністю постійної різниці між зростаючими потребами в економічних ресурсах та їх обмеженістю. При цьому досягнення ефективної діяльності підприємств комунальної сфери можливе лише за умови реалізації зваженої політики фінансового забезпечення, спрямованої на ефективне використання фінансових ресурсів для задоволення поточних потреб та на чітке визначення їх обсягів, вартості та джерел формування.

      Термін „політика” має принаймні два значення – по перше, це суспільна наука, і по-друге, це особливий вид діяльності на різних рівнях управління економікою.

      Окремого дослідження потребує трактування поняття „фінансова політика підприємства”, оскільки саме вона найбільш повно розкриває цільову функцію фінансової діяльності підприємства. Існує декілька підходів щодо трактування сутності фінансової політики. Так, Осовська Г. В., Осовський О. А., Бланк И. А зазначають що фінансова політика є формою реалізації цільової функції загальної стратегії фінансового розвитку підприємства в розрізі окремих аспектів фінансової діяльності .

      У фінансовому словнику Загороднього А. Г. під фінансовою політикою підприємства розуміють форму реалізації фінансової ідеології та стратегії підприємства в розрізі окремих аспектів його фінансової діяльності.

      Однією з основних складових фінансової політики суб’єкта господарювання є політика фінансового забезпечення, оскільки саме вона спрямована на реалізацію фінансової стратегії його розвитку.

      В економічній літературі немає чіткого визначення дефініції „політика фінансового забезпечення”, оскільки більшість авторів ототожнюють її з фінансовою політикою підприємств. Разом з тим, необхідно зазначити, що політика фінансового забезпечення, як складова фінансової політики підприємства, має свої специфічні задачі, а отже виникає необхідність дослідження її сутності, механізму та інструментарію реалізації.

      Політику фінансового забезпечення слід розглядати з одного боку, як основний документ який регламентує підходи до фінансування діяльності суб’єкта господарювання з урахуванням оцінки фінансових ризиків, з іншого боку це системна, відносно, самостійна його діяльність спрямована на формування та розподіл фінансових ресурсів з метою реалізації обраної фінансової стратегії розвитку суб’єкта господарювання, забезпечення необхідного обсягу фінансових ресурсів для фінансування операційної та інвестиційної діяльності.

      вся работа находится по ссылке http://diplomukr.com.ua/raboti/20773?mod=dissertations

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.