У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Вплив лібералізації зовнішньої торгівлі між Україною та ЄС на темпи економічного зростання та зміцнення фінансової бази держави

      Отже, в результаті проведеного дослідження можна дійти висновку про те, що у розвитку української економіки поряд із зовнішньою торгівлею дуже важливу роль відіграли саме фактори фінансового характеру. Важливо також звернути увагу на те, що саме дефіцит державного бюджету та інвестиції в довгострокові активи відіграють найбільш важливу роль у сповільненні чи пожвавленні темпів економічного зростання.

      Якщо ж аналізувати всі вищезазначені фактори разом, то можна стверджувати, що забезпечення сталого економічного зростання економіки можна досягти лише за умов розробки узгоджених фіскальної та торговельної політики держави.

      Для підтвердження отриманих результатів проведемо дослідження економічного розвитку дев’яти країн Європейського Союзу, використовуючи при цьому ті ж фактори, що й були застосовані у випадку із Україною. Для кожної з них побудуємо рівняння регресії, використовуючи при цьому результати економічного розвитку за період із 1997 до 2005 років. Отримані результати можна представити у Додатку Р.

      Розглянемо кожну країну окремо. Спочатку проаналізуємо результати регресійного рівняння для Німеччини. У даному випадку можна стверджувати, що такі фактори як обсяги зовнішньоторговельних операцій та інвестиції в довгострокові активи є статистично значущими, а зміна обсягів першого і другого фактору на один Євро призводить до зміни ВВП країни на один та п’ять Євро, відповідно.

      ше одним статистично значущим фактором, що присутній у нашому рівнянні. Це – інвестиції в довгострокові активи. У разі, якщо обсяги інвестицій в довгострокові активи зміняться на один Євро, то ВВП країни зміниться майже на п’ять Євро. Розглядаючи особливості фінансово-економічного розвитку Данії, виявлено, що загальний обсяг зовнішньоторговельних операцій а розмір витрат бюджету держави є статистично значущими у запропонованій моделі. Таким чином, зміни на один Євро у двох вищезазначених факторах призводять до коливань у обсягах ВВП країни на 1,7 та 0,2 Євро, відповідно. У регресійній моделі для Бельгії загальний обсяг витрат бюджету держави та інвестиції в довгострокові активи є статистично значущими, а тому зміни цих двох факторів на один Євро спричинюють зміни у загальному обсязі ВВП країни на 1,9 та 5 Євро.

      Розвиток Ірландії обумовлюється коливаннями таких факторів як: загальний обсяг зовнішньоторговельних операцій та обсяг витрат бюджету держави. Зміни цих факторів на один Євро викликають зміни обсягів ВВП Ірландії на один та три Євро, відповідно.

      Вся работа доступна по ссылке: http://diplomukr.com.ua/raboti/20776?mod=dissertations

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.