У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Становлення сучасної концепції стратегічного управління підприємством

      Сучасні реалії економічного життя, характерні глибокими економічними перетвореннями, постійним загостренням конкурентної боротьби, стрімким розвитком науково-технологічних досліджень, щохвилини якісно змінюють зміст та структуру бізнесу. В таких умовах цілком очевидною є необхідність забезпечення організації адекватною системою управління. Для успішної діяльності в світі бізнесу сучасним керівникам підприємств потрібна ефективна система управління, організована так, щоби дати змогу вчасно і швидко ухвалювати релевантні управлінські рішення, використовуючи при цьому мінімальний набір підсистем, методів та інструментів управління. Саме однією з таких підсистем є стратегічне управління. У сучасних умовах стратегічне управління розглядають як фундамент сильної ефективної системи управління. Проте навіть розуміння суті стратегічного управління відрізняється багатогранністю поглядів та позицій щодо єдиної дефініції (Додаток А). Так, на думку І. Ансоффа, Дж. Хічкенса, Б. де Віта, Р. Меєра та Т. Ханагана, стратегічне управління є процесом управління з метою реалізації місії організації, в основі якої цілі та завдання, за допомогою яких організація забезпечує динамічну реакцію на вимоги підприємницького середовища.

      Х. Віссемо, А. Томпсон і Дж. Стрікленд відправною точкою стратегічного управління вважають розробку та ухвалення управлінських рішень, за допомогою яких реалізується стратегія підприємства [31, с. 15; 119, с. 12]. Частково така ж думка простежується і у З. Шершньової, яка погоджується з тим, що метою стратегічного управління є розробка та реалізація системи стратегій («стратегічного набору»)» на основі цільового та інтегрального підходів до діяльності [135,с. 45].

      За О. Віханським та стратегічне управління є таким управлінням організацією, що опирається на людський потенціал як основу організації, орієнтує виробничу діяльність на запити споживачів, гнучко реагує на зміни оточення, дає змогу досягати конкурентних переваг, виживати і досягати поставлених цілей довгострокового характеру [32, с. 18].

      Вся работа доступна по ссылке: http://mydisser.com/ru/catalog/view/1736.html

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.