У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Інституційна структура фінансового сектору України

     

      Розвиток усіх сегментів фінансового сектору України протягом останніх років характеризувався зростанням кількісних показників капіталу, зобов’язань і активів, посиленням конкуренції, особливо з іноземними компаніями, розбудовою необхідної інфраструктури, а також вдосконаленням відповідної законодавчої бази. Проте, зростання кількісних показників не призвело до суттєвого покращення якісних характеристик, що не дозволяє фінансовому сектору повною мірою забезпечувати зростання економіки.

      Проведений аналіз основних показників розвитку фінансового сектору за 2005 – 2007 рр. свідчить, що в економічній системі України повною мірою справджуються основні постулати концепції випереджаючого росту фінансового сектору порівняно з реальним. Відбулося збільшення кількості усіх видів фінансових установ, зросла вартість їх активів, статутного капіталу та обсяги фінансових послуг, урізноманітнилася їх структура, покращилися інші показники. Так, активи установ фінансового сектору станом на 01.01.2008 р. склали 664,2 млрд. грн. і зросли порівняно з 2006 р. на 72,3%.

      Аналіз наведених даних у табл. 2.1 даних свідчить про нерівномірний кількісний і якісний розвиток окремих сегментів фінансового сектору. Найбільш динамічно в 2005 – 2007 рр. розвивався банківський сегмент, забезпечивши суттєве зростання обсягів капіталу та підвищення показників, що відображають відношення регулятивного капіталу, обсягів загальних активів та зобов’язань до ВВП. На відміну від банківського сектору, для сегменту страхових послуг і небанківських кредитних установ, характерними були значні коливання темпів приросту основних показників

      Разом із зростанням вартості активів і капіталу збільшувалася й кількість установ усіх сегментів фінансового сектору, однак цей процес відбувався нерівномірно. Так, кількість фінансових компаній і недержавних пенсійних фондів зросла майже вдвічі, тоді як кількість банків, кредитних спілок та страхових компаній, які почали створюватися практично з часів незалежності, збільшилася несуттєво

      Важливе значення для характеристики розвитку фінансового сектору має аналіз структури його активів. У 2007 р. активи банків у загальній сумі активів усіх установ фінансового сектору склали 93,2%, що на 7,08 п.п. більше, ніж у 2004 р., частка активів страхових компаній скоротилася з 12,82% до 4,85%, а частка кредитних спілок зросла з 0,54 до 0,79% (табл. 2.2). Таким чином, можна зробити висновок, що вітчизняна модель фінансового сектору є банкоцентричною.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.