У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Удосконалення системи оцінювання трудової діяльності працівників

     

      Мотивація праці переплітається із психологічними механізмами. Для них характерне перетворення цілей особистості та її бажань, які з часом набувають ознак потреб. Основа, яка зумовлює виникнення потреби, і є мотиваційним полем з цілою низкою відповідних цінностей. Бажання розглядаються як результат активності особистості, яка, виділяючи цінності, визнає можливість і доцільність їх досягнення.

      Працівник, зазвичай, має ряд потреб, інтересів, первинних і вторинних бажань та цінностей, на основі який і ґрунтуються мотиви праці. Так, потреба у творчості породжує інтерес до творчої праці. Виробничі колективи, як і інші суб’єкти господарювання, зацікавлені в направленості мотивів праці на раціональне використання виробничих ресурсів, підвищення продуктивності, бездефектне виробництво продукції, підтримку нововведень та інновацій. Для переходу мотивів на такі цілі необхідна погодженість як працівників, так керівників і спеціалістів. Різний ступінь погодженості цих інтересів визначає й різні мотиви праці. При повній відповідності інтересів найголовнішим ціннісним орієнтиром визначається задоволення суспільних потреб шляхом виробництва високоякісної продукції в результаті високопродуктивної праці. У даному розділі запропоновано сучасний універсальний методичний підхід до оцінки мотивації трудової діяльності працівників різних кваліфікаційних категорій. Такий підхід базується на кваліметричній основі розподілу будь-якого складного явища на його частини.

      Кваліметрія (з лат. qualis – який за якістю та грец. metreo – виміряю) – наукова сфера, яка об’єднує кількісні методи оцінки явища на основі складових частин [44, с. 129]. Кожна з таких частин має свою важливість, яка представлена в частках, сума яких завжди дорівнює цілому. При цьому кількість часток не має значення, а принциповим є лише момент їх суми. Найбільш зручною формою реалізації такого принципу є ситуація, коли ціле приймається за одиницю, а складові частини є частками одиниці. Встановленням факторів та їх вагомості завершується перший етап формування кваліметричної моделі оцінки мотивації праці.

      Проблема важливості формування та розвитку системи мотивації праці в аграрних підприємствах ще не набула відповідної важливості та підтримки у її вирішенні з боку урядових структур. Разом з тим безпосередня причина низької продуктивності аграрної праці криється в слабкій системі трудової мотивації.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.