У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Формування ефективної системи мотивації праці

     

      Мотивацію праці потрібно переорієнтувати на найманого працівника, який здебільшого не має власності у підприємстві, а лише продає власну робочу силу, тому основним стимулом для нього є матеріальна винагорода у вигляді заробітної плати. Стратегічним завданням, розв’язання якого може істотно підвищити рівень мотивації трудової діяльності в аграрному підприємстві, має бути визначено поступове підвищення заробітної плати.

      Збільшення рівня заробітної плати має узгоджуватись з динамікою зміни продуктивності праці, а не адміністративним або законодавчим шляхом, винагорода повинна рівнозначно відображати трудовий вклад кожного працівника. Лише за таких умов, на нашу думку, мотиваційні системи аграрних підприємств виявлять свою ефективність.

      Дієвість мотивації аграрного підприємства забезпечується шляхом вивчення і виділення найбільш актуальних потреб персоналу, створення умов для їх задоволення та врахування при побудові системи мотивації, а також найбільш важливих факторів впливу на трудову активність працівника. З урахуванням можливості підприємства необхідно визначити стимули, враховуючи можливості підприємства, які здатні перетворитися у мотиви трудової поведінки працівників, що зумовлюють ріст трудової активності персоналу та є чинниками високопродуктивної праці.

      Система мотивації повинна всебічно сприяти подоланню відчуженості від результатів праці, трудової апатії з метою запобігання подальшому зниженню у працівника рівня необхідності ефективно працювати. Подолання відчуженості можливе за рахунок підвищення ціни сільськогосподарської праці через справедливу й високу її оплату. Заробітна плата в аграрному підприємстві має виконувати стимулюючу функцію, а її розмір давав змогу задовольняти потреби працюючих.

      Для цього зарплату потрібно істотно підвищувати, адже сучасний рівень не дозволяє створити умови для формування високого рівня мотивації праці, ефективної реалізації потенціалу працівників, відтворення і розвитку кадрів. На шляху підвищення рівня мотивації праці необхідно також відмовитися від технократичного стилю управління, коли персонал вважається частиною технології, надаючи перевагу принципам “людських відносин”, коли працівники беруть участь в управлінні підприємством, а головне – у розподілі доходів. Головним завданням має стати створення мотиваційної системи високопродуктивної праці, який включає стимули та підходи до мотивації персоналу, що актуальні на даному етапі розвитку аграрного сектору і конкретного підприємства. Перш за все потрібно підвищити зарплату, створити умови для стабільної її виплати, що дасть змогу вийти з мотиваційного вакууму, що породжує байдужість працівника до роботи та її результатів.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.