У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Заходи щодо удосконалення організаційно-економічного механізму поширення сільськогосподарських знань та інформації

     

      Реформування відносин власності в агропромисловому комплексі України кардинально змінило уклад українського села. Поряд із здобутками є і втрати, обумовлені як суб’єктивними так і об’єктивними причинами: «більшість господарств не спроможні застосувати сучасну техніку і технології, не володіють навичками сучасного ведення господарства та збуту власної продукції. Як результат, важка щоденна праця не забезпечує гідного рівня життя більшості селян» [123]. Однією з причин такого становища є відсутність ефективних механізмів співпраці аграрної науки, освіти та сільськогосподарського дорадництва.

      Ефективність державної політики саме у сфері поширення сільськогосподарських знань та інформації частково визначає конкурентоспроможність національного агропромислового комплексу. Тому, на нашу думку, роль держави в формуванні організаційно-економічного механізму поширення сільськогосподарських знань та інформації з використанням потенціалу аграрної освіти, науки та дорадчих служб є дуже важливою.

      На відміну від розвинених країн, в Україні ще не налагоджено дієвих ланцюгів взаємозв’язку та співпраці між закладами аграрної освіти, науки і дорадчими службами. Хоча вже i створено сегменти системи поширення сільськогосподарських знань та інформації з використанням потенціалу аграрної освіти, науки та дорадчих служб, проте ще не функціонує в повній мірі організаційно-економічний механізм даної діяльності, що створює безліч перешкод і проблем на шляху до ефективної передачі необхідних інноваційних знань та інформації сільськогосподарським товаровиробникам та сільському населенню.

      У попередніх розділах роботи ми аналізували сучасний стан функціонування організаційно-економічного механізму поширення сільськогосподарських знань та інформації з використанням потенціалу аграрної освіти, науки та дорадництва. Вивчали причини й наслідки неефективного поширення сільськогосподарських знань та інформації серед сільських товаровиробників та сільського населення; можливості й потенціал всіх учасників інформаційно-консультаційного ринку. А також основні переваги та недоліки у організації поширення сільськогосподарських знань та інформації освітніми закладами, науковими установами та дорадчими службами.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.