У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Напрямки удосконалення законодавства і адміністративної діяльності підрозділів та посадових осіб ОВС України щодо притягнення іноземців та осіб без громадянства до адміністративної відповідальності

     

      Проблема забезпечення демократичної та ефективної боротьби із правопорушеннями, суб’єктами скоєння яких є іноземці та особи без громадянства, при одночасному забезпеченні дієвого публічного захисту тих із них, які добросовісно дотримуються національного правового режиму перебування в Україні, в умовах європейської інтеграції є одним із важливих напрямків вдосконалення діяльності підрозділів та посадових осіб ОВС України.

      Загалом у сфері притягнення іноземців та осіб без громадянства до адміністративної відповідальності потребують удосконалення: по-перше, законодавче забезпечення; по-друге, деякі резерви покращення роботи підрозділів та посадових осіб ОВС України, які зосереджені також і у внутрішньо¬управлінській складовій їх діяльності.

      Цілковитий, проведений нами у всіх розділах аналіз законодавства з питань притягнення іноземців та осіб без громадянства до адміністративної відповідальності дає підстави стверджувати про його задовільний стан. Основними у цьому переліку є висвітлені в матеріальних та процесуальних нормах КУпАП, законів України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства», «Про імміграцію» положення та ін. Поряд з цим за межами адміністративно-правового впливу норм права залишається низка важливих суспільних відносин, які потребують законодавчого врегулювання у цій сфері.

      Всі проблеми, що стосуються покращення законодавчого забезпечення діяльності суб’єктів публічного управління у сфері притягнення іноземців та осіб без громадянства до адміністративної відповідальності, можна поділити на дві групи: 1) нагальні, що потребують врегулювання та є характерними для всієї системи державного управління; 2) специфічні, що стосуються відносин лише спеціального суб’єкта адміністративного права – іноземців і осіб без громадянства.

      Серед перших зазначимо нагальну необхідність прийняття проекту закону України від 26 травня 2004 р. № 5558 «Кодекс України про адміністративні проступки», в якому суб’єктами адміністративного проступку поряд з іншими окремим рядком виділяються «іноземці та особи без громадянства». Крім того слушно пропонується законодавчо закріпити, що адміністративне видворення іноземців та осіб без громадянства за межі України полягає у позбавленні їх права перебувати на території України, що здійснюється виключно за постановою суду.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.