У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Демографічна політика як об’єкт адміністративно-правового регулювання

     

      Спочатку охарактеризуємо демографічну ситуацію, що склалась на сьогодні в Україні. Демографічна ситуація – це стан демографічних процесів, складу та розташування населення в будь-який визначений час, найчастіше в тому чи іншому році [5, с. 408]. Зазвичай демографічну ситуацію розглядають стосовно країни загалом або окремих її регіонів. Прослідковуючи послідовність демографічних ситуацій з року в рік, можна виявити головні закономірності відтворення та розселення населення.

      Отож, щоб проаналізувати демографічну ситуацію в країні на певний момент часу, потрібно звернутись до аналізу головних демографічних процесів. Демографічним процесом є послідовність однойменних подій в житті людей, що має значення для зміни їх поколінь [5, с. 354]. Наука демографія якраз вивчає закономірності відтворення населення в загальноісторичній обумовленості цього процесу [5, с. 118].

      Видатний демограф А.Я. Боярський визначає демографію як науку, яка вивчає, притаманними для неї методами, чисельність, територіальне розташування та склад населення, їх зміни, причини та наслідки цих змін, взаємозв’язок соціально-економічних факторів та змін в населенні; вона розкриває закономірності відтворення населення в широкому розумінні цього слова і отриманні знання ставить на службу суспільного розвитку [53, с. 4].

      Предметом демографії наковці вважають відтворення населення, тобто сукупності людей, що проживають одночасно на певній території [27;54;55; 56; 57].

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.