У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Критерії оціни роботи підрозділів карного розшуку, їх недоліки та шляхи удосконалення

     

      У даному підрозділі передбачається розглянути стан і проблеми оцінки діяльності підрозділів карного розшуку та їх оперативних працівників. Правильна і науково обґрунтована оцінка роботи будь-якої соціальної структури, у тому числі й правоохоронного органу, дозволяє визначити правильність вибраного курсу по виконанню функціональних обов’язків, обсяг навантаження на виконавців, рівень ефективності діяльності та її оцінки з боку громадськості. Особливостями сучасного підходу до оцінювання ефективності роботи як органів внутрішніх справ у цілому, так і підрозділів карного розшуку зокрема є використання значної кількості показників загальнодержавної та відомчої статистичної звітності, яка здебільшого пов’язується з кількістю, динамікою та розкриттям злочинів, а також з ефективністю виявлення і боротьбою з адміністративними правопорушеннями .

      Як констатують О. Антонов та В. Котляр „такий підхід не є ефективним сам по собі в силу щонайменше двох обставин. По-перше, лише кримінальна статистика не може бути інструментом виміру реального стану порушення правових норм. Тому її тотальне використання неминуче призводить до викривлень в оцінках і прогнозах. По-друге, стан злочинності в суспільстві залежить від стану самого суспільства, яке і породжує всі форми девіантної поведінки. Пов’язувати з динамікою злочинності ефективність діяльності міліції – означає породжувати феномен, відомий у психології і менеджменті як поведінка, орієнтована на контроль. Сутність цього феномену полягає в тому, що людина робить тільки те, що контролюється, за що з неї питають керівники” [177, с. 71]. Прояв цього підходу призвів до отримання високих відсотків, приховування злочинів від обліку, професійної деформації ряду співробітників, зниження престижу в суспільстві.

      Система оцінки роботи за показниками розкриття злочинів, на думку заступника міністра внутрішніх справ Євдокимова В.М., на сьогодні непридатна для об’єктивного кримінального аналізу і створює передумови для маніпуляцій зі звітністю.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.