У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Управлінські послуги органів державної реєстрації актів цивільного стану

     

      Розгляд загального поняття управлінських послуг, що надаються органами виконавчої влади, предмета регулювання адміністративно-правового інституту державної реєстрації актів цивільного (громадянського) стану, характеристика цього стану, як суспільно-правового становища особи, відповідно до завдань дослідження обумовили необхідність визначити послуги ОДРАЦС та на основі класифікації за різними критеріями визначити їх види.

      Передусім необхідно розмежувати два поняття у процесі надання управлінських послуг – саме надання управлінських (адміністративних) послуг та власне послуги. Як уже підкреслювалося вище, наданням управлінської послуги є створення необхідних організаційних умов органом виконавчої влади з метою уможливлення скористатись правами та свободами громадянам та іншим приватним особам. Сама ж послуга є створенням тієї цінності, що задовольняє потребу. У процесі державної реєстрації актів цивільного (громадянського) стану, з одного боку, здійснюється занесення до реєстру відповідного запису про юридичний факт, з яким закон пов’язує виникнення правових відносин, з іншого – видається відповідний цьому факту документ. Внесення до реєстру запису здійснюється в основному для обліку відповідних юридичних фактів, їх фіксації та за необхідності – відтворення супроводжуючих цю процедуру документів. Таке внесення необхідне насамперед для держави і може розглядатися як державна функція інформаційного характеру. Для громадянина важливим є отримання відповідного реєстрації документа, саме він задовольняє його потребу, являє собою цінність, отриману в результаті реєстрації (наприклад, свідоцтво про народження).

      Акти реєстрації цивільного (громадянського) стану чітко визначені в законі і тільки ті з них, які передбачив законодавець, є обов’язковими для виконання органами реєстрації актів цивільного (громадянського) стану. Ще в ст. 1 Закону України від 24 грудня 1993 р. № 3807 – ХІІ “Про органи реєстрації актів громадянського стану” було визначено, що “акти громадянського стану - це засвідчені державою факти народження, смерті, одруження, розірвання шлюбу, встановлення батьківства, переміни прізвища, імені, по батькові” [54]. У новому ж Законі України “Про державну реєстрацію актів цивільного стану зазначено, що “актами цивільного стану є події та дії, які нерозривно

      пов'язані з фізичною особою і започатковують, змінюють, доповнюють або припиняють її можливість бути суб'єктом цивільних прав та обов'язків. Державній реєстрації відповідно до цього Закону підлягають народження фізичної особи та її походження, шлюб, розірвання шлюбу у випадках, передбачених законом, зміна імені, смерть”. Ці засвідчені державою факти підтверджуються відповідними документами, які видаються громадянам, та у встановлених законом випадках іншим особам. Саме видача таких документів є управлінською (адміністративною) послугою, яку отримує громадянин, чи інший суб’єкт правових відносин.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.