У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Організаційно-правовий механізм ведення спеціальної митної статистики

     

      Питання організації та ведення спеціальної митної статистики перебувають в компетенції митних органів та практичною реалізацією цих питань займаються всі рівні митної системи. Формування статистичних даних спеціальної митної статистики здійснюється митницями та регіональними митницями шляхом складання первинних і вихідних форм статистичної звітності. Для ведення спеціальної митної статистики використовуються як документи, що подаються до митного органу суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності та громадянами, так й документи, створювані самими митними органами в процесі їх діяльності. Крім вантажної митної декларації, із цією метою можуть використовуватися й інші форми митних декларацій (МД-1, МД-4, МД-6, МД-7), аркуші-узгодження, довідки про визначення митної вартості, облікові картки суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності, протоколи про порушення митних правил, журнали обліку операцій і інші документи залежно від особливостей напряму спеціальної митної статистики. Вся статистична інформація комплектується у зведені вихідні статистичні форми, які затверджуються відповідними наказами Державної митної служби України [61, с. 94]. Дані, які включаються в первинні та вихідні форми статистичної звітності, порядок складання таких форм визначаються Державною митною службою за узгодженням з Державним комітетом статистики.

      Успішно створена та функціонує система інформаційного забезпечення даними, які містяться в єдиній автоматизованій інформаційній системі (ЄАІС) Державної митної служби України, державних органах влади: Державного комітету статистики, Міністерства фінансів, Міністерства економіки, Міністерства аграрної політики, Національного банку, Державної податкової адміністрації, Міністерства внутрішніх справ, Державної прикордонної служби, базується на укладенні Договорів про інформаційне співробітництво та протоколів до них. Протоколами визначаються реквізити, форми та строки передачі інформації Державною митною службою України.

      Одним із завдань Державної митної служби України на сьогодні є приведення митного законодавства у відповідність до міжнародно-правових норм, у тому числі, у першу чергу, щодо методології ведення митної статистики, забезпечення вірогідності даних митної статистики, забезпечення конфіденційності та захисту інформації, розширення переліку каналів передачі інформації.

      Правильно організована діяльність митних органів з ведення статистичних досліджень у державі відкриває широкі можливості з прогнозування подальшого розвитку митної статистики, виявленню основних її тенденцій, а також найбільш характерних помилок, що допускаються, з метою їх усунення та недопущення в майбутньому.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.