У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Методологічний підхід до оцінки конкурентоспроможності галузей промисловості

     

      У попередньому розділі ми детально проаналізували внутрішні та зовні-шні чинники, які впливають на розвиток промисловості, на підвищення конку-рентоспроможності галузей. Виходячи з цього виникає необхідність розробки показників для оцінки рівня конкурентоспроможності галузей промисловості.

      Досліджуючи попередні роботи сучасних вчених-економістів, можна за-значити, що конкурентоспроможність галузей промисловості є недостатньо вивченим питанням, і немає загального підходу до її визначення. Розробкою різних підходів до оцінки конкурентоспроможності підприємств, продукції, регіонів займалося багато вітчизнах вчених-економістів.

      Так, наприклад, питання конкурентоспроможності підприємств вивчали наступні вчені: Шегинська Н.З., Титаренко В.Є. Закревська Л.М. , Навольська Н.В. , Соколова Л.В. , Янковський М.А. . Юринець О.В. ,Журан О.А.

      Макроекономічний аналіз внутрішньої конкурентоспроможності підпри-ємств розглядався Шегинською Н.З. На її думку, конкурентоспроможність підприємства є категорією, яку можна представити у вигляді функції:

      Се = F(Cg; Р; Fe), (3.1)

      де Сe – конкурентоспроможність підприємства;

      Cg – конкурентоспроможність продукції;

      Р – потенціал підприємства;

      Fe – фінансовий стан підприємства.[167].

      Титаренко В.Є. оцінювання та розвиток конкурентоспроможності промислових підприємств пропонує проводити на основі оцінки конкурентоспроможності процесів його діяльності та продукції. Запропоновано переліки дій для визначення ефективності процесів діяльності та конкурентоспроможності продукції як складових конкурентоспроможності підприємства. Для кожного і-го підприємства визначено показник конкурентоспроможності для кожної складової конкурентоспроможності процесів, а саме: постачальницької, виробничої та збутової діяльності [154].

      Закревська Л.М. пропонує модель оцінки конкурентоспроможності підприємства, в які визначено перелік факторів, що підлягають оцінюванню ефективності управління виробництвом, збутової діяльності підприємства, фінансової діяльності підприємства, конкурентоспроможності продукції, що дасть змогу систематизувати етапи оцінки рівня конкурентоспроможності підприємства [69].

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.