У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Економічна сутність дієвості міжбанківських кредитів

     

      Міжбанківський кредит впливає не лише на банківську систему, а й на економіку в цілому. Тож на сучасному етапі вітчизняний ринок міжбанківських кредитів відіграє важливу роль не лише у банківській сфері, а й в економіці. Варто зазначити, що серед вчених не має єдиної точки зору на роль міжбанківського кредиту.

      Так у праці [8, с.310] автори вказують, що роль ринку міжбанківських кредитів полягає у забезпеченні нормальних умов функціонування ринку позичкових капіталів, а також в тому, що він є об’єктом державного регулювання та механізмом впливу державних органів на діяльність банків. Р. Коцовська і В. Ричаківська роль ринку міжбанківських кредитів вбачають у тому, що він дає банкам додаткове джерело доходів як за рахунок різниці між цінами купівлі та продажу кредитів, так і за рахунок диверсифікації процентних ставок за кредитами різної категорії терміновості [132, с.104]. Російські економісти С.В. Гагарин, Ю.Б. Никольский, Г.А. Шамав роль міжбанківських кредитних операцій визначають у залученні коштів на розрахункові рахунки, у наданні акумульованих коштів в кредити на умовах платності, терміновості та поверненості, а також у здійсненні розрахунків [34, с.14 ].

      Проте, не зважаючи на останні дослідження, не з’ясованим та не розкритим лишається такий важливий момент, як дієвість міжбанківських кредитів на розвиток банківської системи та економіку в цілому.

      Але перш ніж говорити про дієвість міжбанківських кредитів, необхідно зрозуміти саме поняття дієвості. Так, у великому тлумачному словнику сучасної української мови поняття дієвість визначається, як “здатність робити вплив на що-небудь” [26, с.227.]. За таких обставин, саме з’ясування впливу міжбанківських кредитів на банківську систему та економіку в цілому є визначальним моментом.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.