У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Наукові підходи до визначення дієвості міжбанківських кредитів

     

      Ринок міжбанківських кредитів функціонує на двох рівнях (макроекономічному та мікроекономічному). На першому рівні відбувається рух коштів між Національним банком України та комерційними банками.

      А на другому - між комерційними банками. Тому і дієвість міжбанківських кредитів доцільно розглядати теж на двох рівнях. В свою чергу, дієвість міжбанківських кредитів відбувається через виконання міжбанківським кредитом його функцій (рис.2.1).

      На рівні держави, тобто на макрорівні надання міжбанківських кредитів спонукає до збільшення грошової маси в обігу, в результаті чого кредитна діяльність банків також розширюється. Так, саме через міжбанківські кредити здійснюється горизонтальний перерозподіл ліквідних ресурсів між комерційними банками, а також між секторами грошового ринку.

      На цьому рівні основним інструментом міжбанківських кредитів є механізми рефінансування. При наданні кредитів рефінансування центральні банки з однієї сторони реалізують притаманну їм функцію кредитора в останній інстанції, а з іншої сторони самі стають учасниками ринку міжбанківських кредитів.

      Кредити рефінансування дозволяють комерційним банкам звести до мінімуму запаси своїх ліквідних активів в результаті використання кредитів центрального банку. В даному випадку кредити рефінансування є складовою частиною механізму захисних мір, джерелом тимчасових ресурсів, необхідних для поповнення резервів.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.