У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Вдосконалення формування цінових індикаторів міжбанківського кредитного ринку

     

      Одним з сегментів фінансового ринку є ринок міжбанківських кредитів, який відіграє важливу роль у функціонуванні національної фінансової системи. Як вже говорилося вище основною функцією міжбанківського кредиту є підтримання рівня поточної ліквідності комерційних банків. Дана функція відображає тісний зв’язок ринку міжбанківських кредитів з іншими сегментами фінансового ринку.

      Тому важливе значення має формування цін на інструменти міжбанківського кредитування. Відсоткова ставка по міжбанківським кредитам має специфічні особливості. Ринок міжбанківських кредитів забезпечує можливість переміщення ресурсів між різними сегментами фінансового ринку і в результаті цього він тісно пов'язаний з даними сегментами. Так, ситуація, яка складається на суміжних сегментах фінансового ринку, впливає в тому числі і на цінові параметри міжбанківського ринку. Рівень міжбанківських ставок визначає ступінь можливих витрат для конкретного банку по підтримці поточної ліквідності. Крім того, порівняння ставок українського ринку міжбанківських кредитів зі ставками світового грошового ринку дозволяє з врахуванням курсу національної валюти робити важливі висновки про можливі напрями міждержавного перетоку грошових коштів. Перераховані особливості міжбанківських ставок виносять їх в число важливих індикаторів фінансового ринку.

      Виконання міжбанківськими відсотковими ставками своєї індикативної функції визначається не лише функціональною роллю ринку міжбанківських кредитів, але і масштабами його розвитку. Міжбанківський ринок формувався в тісному взаємозв’язку з розвитком міжбанківських відносин і, відповідно, відображає всі притаманні їм риси та особливості. Детально еволюцію розвитку міжбанківських відносин було описано вище у розділі 2 даної роботи. На сучасному етапі розвитку спостерігається стійкий ріст міжбанківського кредитування. Подальший розвиток міжбанківського ринку ставить нові аналітичні задачі, у зв’язку з чим актуальною є проблема удосконалення методології формування його індикативних параметрів. А для цього необхідно дослідити індикативні параметри міжбанківського ринку, які використовуються у світовій практиці.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.