У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Еволюція теоретичних підходів до поняття та сутності комплексу маркетингу на підприємстві

     

      Комплекс маркетингу ─ одне з основних понять сучасної системи господарювання. Започаткований на початку другої половини минулого століття, комплекс маркетингу, як управлінський механізм, залишається базисом для формування систем маркетингу сучасних підприємств. Стрімкий розвиток умов господарювання, поява нових та трансформація існуючих форм ведення бізнесу в світі та Україні зумовлюють зміну вимог до маркетингової діяльності підприємств. Це впливає і на комплекс маркетингу як концепцію, спричиняючи появу пропозицій щодо її заміни на більш сучасні. Проте основа комплексу маркетингу і у сучасних умовах залишається актуальною. Концепція комплексу маркетингу, будучи розробленою для підприємств виробничої сфери, дещо трансформувалася і еволюціонувала, привело─позитив адаптувавшись до різних галузей, що активно розвиваються у сучасних умовах, у тому числі і до сфери послуг, торгівлі тощо.

      На першому етапі дослідження вбачається доцільним сформувати понятійно-категоріальний апарат, а тому розглянемо сутність терміна „комплекс маркетингу”. На основі аналізу теоретичних джерел можна виокремити такі основні підходи до визначення цього поняття: 1. Комплекс маркетингу як набір факторів маркетингу. Цього підходу додержуються такі науковці, як Басовский Л. Е. [1], Броннікова Т.С.[2], Котлер Ф.[3], Тоффлер Б.Е.[4], Кураков Л.П., Кураков В.Л., Кураков А.Л. [5], Лозовський Л.Ш., Райзберг Б.А., Стародубцева Е.С. [6] Чернявський А.Г.[2], (табл. 1.1).

      Спільним у визначеннях вказаних авторів є бачення комплексу маркетингу, як набору певних факторів, які підприємство використовує для досягнення своїх цілей на ринку. При цьому Басовський Л. Е., Котлер Ф., Броннікова Т.С., Чернявський А.Г., Тоффлер Б.Е. наголошують на змінності цих факторів, у той час як інші автори не конкретизують дану характеристику.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.