У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Теоретичні основи формування економічної безпеки промислових підприємств

     

      Становлення ринкової економіки в Україні значною мірою вплинуло на умови господарювання підприємств через дію таких факторів, як нестійкий стан економічного зростання в країні та його залежність від зовнішніх чинників, неефективність використання матеріальних ресурсів, що спричинило низьку конкурентоспроможність вітчизняної продукції, недосконалість захисту права власності, недостатність умов для формування необхідного інвестиційного капіталу тощо [124]. Сучасні підприємства здійснюють господарську діяльність також в умовах постійного дефіциту та протиріч правової бази, загострення конкурентної боротьби між підприємствами, відсутності науково-обґрунтованої концепції реформ тощо.

      В найбільш узагальненому вигляді підприємство є самостійним суб’єктом господарювання, який здійснює ініціативну, систематичну, на власний ризик господарську діяльність для задоволення суспільних й особистих потреб з метою досягнення економічних і соціальних результатів та одержання прибутку.

      Під господарською діяльністю розуміється діяльність суб’єктів господарювання у сфері суспільного виробництва, спрямована на виготовлення та реалізацію продукції, виконання робіт чи надання послуг вартісного характеру, що мають цінову визначеність [22].
      Функціонування підприємств обумовлено зв’язками та відносинами в оточуючому середовищі, яке на сьогодні характеризується високим рівнем невизначеності, ступінь узгодженості з котрим значною мірою впливає на ефективність їх господарювання. Все це повинно враховуватися при визначенні та забезпеченні економічної безпеки підприємства.

      В Україні діяльність підприємств в аспекті забезпечення економічної безпеки регулюється Указом Президента України «Про стратегію національної безпеки України» [124], Законами України «Про основи національної безпеки України» [39] та «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» [38], Господарським кодексом України [22] й іншими законами.

     

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.