У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Концептуальні засади визначення економічної безпеки підприємства

     

      Розглянемо результати досліджень з визначення стану дієвості підприємства, який забезпечить прийняття ним управлінських рішень, своєчасних, адекватних умовам оточуючого середовища. Вирішенню наведених питань присвячені наукові праці з питань економічної безпеки підприємства.

      Формування безпеки, способи оцінки та заходи щодо її підвищення безпосередньо залежать від того, що вкладається в зміст цього поняття. Проаналізуємо наукові праці, які тою чи іншою мірою стосувалися аспектів встановлення економічної безпеки підприємств. При цьому приділимо увагу визначенню сутності та критеріїв вимірювання економічної безпеки підприємства, а також аналізу систем її забезпечення.

      Найбільш поширені підходи з визначення поняття економічної безпеки підприємства та встановлення її рівня можна класифікувати згідно з розумінням сутності безпеки наступним чином:

       економічна безпека як забезпечення умов збереження комерційної таємниці підприємства;  економічна безпека як аналіз та управління ризиками господарської діяльності, що привносить оточуюче середовище;

       економічна безпека як міра гармонізації у часі та просторі економічних інтересів підприємства з інтересами, пов’язаних з ним суб’єктів зовнішнього середовища, діючих поза границями підприємства;

       економічна безпека як стан найефективнішого використання корпоративних ресурсів для запобігання загрозам і забезпечення стабільного функціонування підприємства в даний час і в майбутньому (ресурсно-функціональний підхід).

      В першу чергу розглянемо підходи щодо розуміння сутності поняття економічної безпеки. Найраніше уявлення щодо економічної безпеки склалося як забезпечення умов збереження комерційної таємниці підприємства.

      Так, з погляду Уткіна Е.О. [126], економічна безпека включає в себе фізичну, юридичну та інформаційну безпеки, найголовнішою з котрих є інформаційна. Драга А.А. [27] безпеку підприємства розглядає як захищеність життєво-важливих для нього інтересів від недобросовісної конкуренції, протиправної діяльності кримінальних формувань та окремих осіб, здатність протистояти зовнішнім та внутрішнім загрозам, зберігати стабільність при функціонуванні та розвитку підприємства відповідно до його статутних цілей. Одинцов А.А. [72] також відзначає основною загрозою підприємства прояви кримінальної конкуренції, а також економічну або іншу шкоду, що вони можуть спричинити. В роботах [2, 29] у визначені економічної безпеки акцентують увагу на здатності економічної системи протистояти небезпеці руйнації її організаційної структури і статусу.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.