У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Теоретичні та методичні аспекти визначення зон економічної безпеки підприємства

     

      Наведені вище міркування щодо визначення поняття «економічна безпека підприємства» привели до загального її визначення як здатності підприємства чинити опір сукупному впливу загроз, що привносить мікро- та макросередовище, з метою виконання свої місії та досягнення стратегічних цілей. Показник, що характеризує економічну безпеку підприємства, пов’язаний з результативністю усіх видів його діяльності (основної, операційної, фінансової, інвестиційної та іншої) [79].

      Основним видом діяльності гірничо-збагачувальних підприємств є виробництво та реалізації концентрату, агломерату або обкотишів. На результативність їх діяльності, крім обсягу реалізації продукції, при інших рівних умовах (як то, незмінний попит на продукцію, усталені зв’язки з постачальниками тощо) впливає ефективність функціонування як основних виробничих засобів за продуктивністю, так і маркетингової стратегії підприємства. Остання найбільшою мірою полягає в тому, як в найефективніший спосіб використати конкурентні переваги підприємства з метою підвищення попиту на його продукцію.

      Але в сучасних умовах їх функціонування, коли фізичний та моральний знос основних виробничих засобів спричиняє частіше проведення поточних та капітальних ремонтів або навіть заміну потужностей (остання потребує значних капіталовкладень, що на сьогодні для гірничо-збагачувальних підприємств не завжди є реальністю), визначальним фактором процесу реалізації є стан виробничих потужностей підприємства, оскільки саме цей фактор найбільшим чином впливає на обсяг виробництва та якість продукції, що дозволяє підприємству утримувати конкурентоспроможну позицію на ринку. Також, як зазначають автори Поліщук І.Г. та Пасічник Н.В. [92]: «відмінність видобувних підприємств полягає в тому, що на момент введення їх в експлуатацію формування основних виробничих фондів не закінчується, а господарська діяльність починається при неповному освоєнні виробничою потужності. Передбачається подальший приріст основних засобів і додаткові інвестиції на просте їх відтворення».

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.