У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Теоретичні основи дослідження сутності державної інвестиційної політики

     

      Не дивлячись на позитивну динаміку національного виробництва останніх років, економічне зростання, що спостерігається, неможливо рахувати стійким, оскільки у відтворювальній сфері вітчизняної економіки зберігається цілий перелік проблем системного характеру.

      Аналіз джерел формування і використовування інвестиційних ресурсів показує, що сформувався і закріпився галузевий інвестиційний диспаритет (відбулося замикання основних грошових потоків в найрентабельніших галузях-експортерах сировини). Унаслідок відсутності повномасштабної стадії накопичення амортизації комплексного оновлення, що охоплює цілі технологічні процеси, не відбувається (йде в основному технічне, але не технологічне оновлення виробництва). Сучасне зростання доходів населення не викликає істотного зростання пропонованих на вітчизняному ринку заощаджень, частково зважаючи на їх відсутність у більшої частини населення, частково по мотивах процентної непривабливості і ризику внутрішнього фінансового ринку. Недостатня розвиненість фондового ринку не дозволяє сформувати і запропонувати вітчизняному виробнику інвестиційні ресурси необхідної якості і кількості, за прийнятними цінами тощо.

      На думку провідних вітчизняних економістів [22, 35,84], рішенням цих проблем може і повинна стати ефективна інвестиційна політика держави. Відповідно перед економічною наукою встає проблема пізнання, опису і формування інвестиційної політики, що відповідатиме сучасним задачам держави.

      В рамках нашого дисертаційного дослідження ми спробуємо проаналізувати економічну сутність інвестиційної політики, існуючі механізми діяльності фінансово-кредитних установ з урахуванням вступу нашої держави до Світової організації торгівлі і формування нових механізмів співпраці з Європейським Союзом, розглянути концептуальний підхід до організаційно-управлінських засад формування довгострокової інвестиційної стратегії української держави з урахуванням все більш повної інтеграції національної фінансової системи з глобальною, що привносить як нові можливості, так і додаткові ризики. Поняття інвестицій є базовим для нашого дослідження, тому потребує уточнення. Широкий спектр проблем, аналіз яких так або інакше виявляється пов'язаний з суспільним відтворенням і, як наслідок, з інвестуванням, зумовило присутність в сучасній економічній теорії безлічі трактувань даного терміну.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.