У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Специфіка державної інвестиційної політики за галузями та регіонами України

     

      Суперечливість тенденцій макроекономічного розвитку України та еволюція чинників економічного зростання сформували специфічний регіональний вимір останнього. Аналізуючи проблеми розвитку України та її регіонів, переважна більшість українських науковців відзначають збереження значних нерівномірностей, диференціації регіонального соціально–економічного розвитку та наголошують на необхідності впровадження науково обґрунтованої державної політики структурних перетворень регіональної економіки, що базується на принципах комплексного, пропорційного підходу в процесі стратегічного планування регіонального розвитку [119, 140, 41 ,96, 45].

      Специфічність технології реалізації регіональної політики, яка потребує чіткої вертикальної та горизонтальної координації владних структур, проте відбувалася за умов перманентної політичної та інституційної криз, зумовила неоднозначність процесів у цій сфері в Україні протягом 2005–2009 рр. Загальною ознакою структурної перебудови регіональної економіки за цей період стали її стихійність, неврегульованість, збереження значної диспропорційності. У цей час в Україні статус регіонів–лідерів остаточно закріпився за м. Києвом, Донецькою, Дніпропетровською, Харківською областями, де у 2008 р. проживало 29,1 % наявного населення України, проте було зосереджено 45,9 % валової доданої вартості (ВДВ) країни, 47,4 % – промислового виробництва.

      Дослідники наголошують на тому, що структурні диспропорції регіонального розвитку значною мірою зумовлені нерівномірністю розподілу інвестиційної діяльності по регіонах. Аналізу методологічних принципів формування регіональної інвестиційної політики та інвестиційної стратегії в регіональній економіці присвятили свої праці О. Акименко[11], М. Бутко[11], С. Зеленський[11], Б. Данилишин[35], О. Дацій[35], М. Корецький[35], О. Другов[45], І. Крупка[62], Ю. Макогон[74], А. Мокій[84], Л. Петкова[95], Л. Семів[122] та інші. Таке припущення повною мірою підтверджується статистичними даними: на згадані вище 4 регіони у 2008 р. припадало 44,6 % інвестицій в основний капітал та 50,6 % прямих іноземних інвестицій.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.