У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Формування інвестиційної стратегії України

     

      Соціально-економічний розвиток України та її регіонів сьогодні багато в чому залежить від проведення ефективної інвестиційної політики, яка, як показує досвід інших країн, визначає прогрес розвитку суспільства. Успішному здійсненню інвестиційної діяльності може сприяти формування системи методологічного забезпечення інвестиційних процесів, яка об'єднує стратегію й тактику їх реалізації, механізми та законодавчу базу, а також організаційні структури.

      Найважливішим напрямом інвестиційної політики в Україні на сьогодні виступає інвестування соціального й господарського розвитку на основі застосування прогресивних високопродуктивних технологій, що дають підвищення соціально-економічної ефективності та норми прибутку на вкладений капітал. При цьому результативність капіталовкладень зумовлена надійністю як економічного, так і законодавчого механізмів реалізації інвестиційної політики і стратегії, що визначається в її рамках, а також підвищенням якості управління.[35, с.222]

      З метою удосконалення державного регулювання інвестиційних процесів поряд із залученням іноземних інвестицій необхідно своєчасне виявлення, акумуляція й адресування в пріоритетні сфери внутрішніх джерел (насамперед коштів амортизаційного фонду, ресурсів банківської системи, бюджету). Для забезпечення формування виробничого капіталу необхідний розвиток кредитних відносин, для забезпечення якого необхідне формування діючого правового механізму.

      Разом з тим, основний акцент сучасної інвестиційної політики в Україні зорієнтований насамперед на зовнішні джерела. Конкурентоспроможні світові корпорації орієнтуються на глобальні експортні стратегії, а не на розвиток вітчизняного виробництва товару в Україні, тому цілі інвесторів можуть не збігатись із внутрішньою економічною програмою розвитку національної економіки. При збереженні існуючої тенденції Україна не зможе позбутися імпортної залежності.

      Розвиток економіки потребує формування належних умов сталого розвитку інвестиційних процесів, які в свою чергу відбуваються в межах стабільної нормативно-правової системи. Умови розвитку інвестиційних процесів у регіоні складаються не тільки із загальноекономічних умов, але й з безпосередніх умов регіонального розвитку, адже вкладення капіталу є можливим лише за умови його повернення у формі грошового потоку чи корисного ефекту, які більшою мірою залежать від дій місцевих чинників, оскільки інвестиції вкладаються не в державу загалі, а в конкретне підприємство чи проект.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.