У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Розробка антикризової стратегії розвитку промисловості регіону

     

      В умовах прискореної глобалізації економіка України розвивається під впливом складних світових фінансово– економічних процесів. Тому наслідки світової фінансово– економічної кризи, яка почалася з осені 2008 р., позначилися на реальному секторі економіки, у тому числі промисловості. Падіння промислового виробництва в світі почалося з вересня 2008 р. і у вересні–листопаді досягло 13,2% порівняно з аналогічним періодом 2007 р. Обсяги виробництв в країнах Євросоюзу у грудні 2008 р. скоротились відповідно на 12%, за вересень–листопад обсяги світового експорту товарів у перерахунку на рік зменшились на 42,6%.

      Основні зовнішні і внутрішні чинники, що спричинили негативну динаміку показників розвитку промисловості в країні, наступні [140,c. 33]:

      – погіршення умов торгівлі на міжнародних ринках сировинних товарів і товарів низького технологічного переділу, що стримувало активізацію діяльності в експортноорієнтованих галузях;

      – скорочення обсягів промислового виробництва та будівництва в основних країнах – торговельних партнерах України, що спричинило згортання попиту на продукцію вітчизняної промисловості як інвестиційного, так і проміжного споживання. Так, у грудні порівняно з вереснем 2008 р. обсяги виробництва в переробній промисловості країн ЄС знизилися на 7,2%, у т. ч. Франції – на 9,8, Німеччині – 10,5, Польщі – 8,8, Туреччині – 12, Росії – на 17,4%; – зниження внутрішнього попиту на продукцію вітчизняної промисловості як з боку населення (продукція харчової, легкої, деревообробної промисловості та автомобілебудування), так і промислових споживачів державного та приватного секторів (продукція добувної промисловості, машинобудування тощо);

      – падіння платоспроможності підприємств та неможливість залучення ними кредитних коштів, що значно ускладнило як реалізацію інвестиційних планів, так і здійснення поточної діяльності; – зростання витрат на основні складові собівартості продукції, зокрема вартості енергоносіїв (на 42,2% проти грудня 2007 р.) , тарифів на залізничні перевезення (на 49%), заробітної плати (у середньому по промисловості на 33,7%), що призвело до зниження рентабельності виробництва та інвестиційної привабливості, зростання кількості збиткових підприємств 2008 р. до 39,1% проти 33,4% – 2007 року.

      – вторинні наслідки світової валютно– фінансової кризи, які спричинили зниження притоку інвестиційних ресурсів, витік капіталу з країни, зростання вартості й ускладнення отримання зовнішніх запозичень.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.