У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Комплексна оцінка адміністративно-територіальної структури України

     

      Оптимізація адміністративно-територіальної структури вимагає насамперед її ґрунтовної та об’єктивної оцінки. Від повноти такої оцінки залежить правильність формулювання проблем адміністративно-територіального характеру та раціональний вибір механізмів їх подальшого вирішення. Оцінка адміністративно-територіальної структури не може бути однозначною, оскільки характеризує чинники, які іноді є взаємно суперечливими та непорівнюваними. Основою для оцінки адміністративно-територіальних структур є система конкретних критеріїв, які дозволяють охопити найбільш важливі сторони територіальної форми життєдіяльності суспільства.

      З метою ґрунтовного аналізу адміністративно-територіальної структури України, пропонуємо оцінювати її за ієрархічним підходом. У його основу варто покласти об’єктивно існуючі територіальні ланки системи розселення, які для зручності окреслимо прийнятою у Європейському Союзі номенклатурою NUTS.

      Система NUTS (фр.: Nomenclature d’Unités Territoriales Statistiques, анг.: The Nomenclature of Territorial Units for Statistics) є уніфікованою статистичною номенклатурою територіальних одиниць Європейського Союзу. Запроваджено NUTS у 1988 році з метою формування єдиних критеріїв збору статистичної інформації в державах з різними моделями адміністративно-територіального устрою. Система NUTS є важливим механізмом європейської інтеграції. Вважаємо, що при збереженні існуючих засад зовнішньої політики впровадження NUTS в Україні стає неминучим [203].

      Запропоновані нами порівняння є умовними, оскільки формально система NUTS в Україні на сьогодні не діє. Адміністративні одиниці деяких ієрархічних рівнів лише в загальних рисах відповідають кількісним параметрам NUTS, які за європейськими вимогами не є жорсткими, а швидше орієнтовними [203]. Низка специфічних одиниць (здебільшого адміністративно-територіальні структури міських поселень), які можна одночасно зарахувати до декількох ієрархічних рівнів NUTS, з методологічної точки зору розглядатимуться як відповідник найвищого з репрезентованих рівнів. Наприклад Київ, як одночасно і локальна, і регіональна адміністративна одиниця, розглядатиметься відповідно як одиниця NUTS-2, а не NUTS-5.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.