У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Зарубіжний досвід державного управління валютним ринком

     

      Нині, коли сучасна економічна політика України, і зокрема валютне регулювання, піддається критичному аналізу, доцільно звернутися до міжнародного досвіду регулювання валютних операцій, який свідчить про цілеспрямований шлях більшості країн світу від жорстких валютних обмежень до лібералізації валютних операцій. Стан валютного ринку кожної країни багато в чому залежить від політики державного регулювання економіки, від ступеня втручання державних органів у валютно-кредитні та фінансові відносини, які здійснюються через валютне регулювання, спрямоване на підтримку стабільного валютного курсу й вирівнювання платіжного балансу.

      Специфіка валютного регулювання полягає в тому, що з його допомогою забезпечується необхідна взаємодія внутрішніх монетарних і фінансових процесів з міжнародними валютними й фондовими ринками. Через систему валютного регулювання внутрішня економіка знаходиться під впливом глобальної економіки, а національне виробництво орієнтуються на світові ціни, стандарти й інші параметри економічної діяльності. У зв’язку з цим регулювання валютної сфери повинно бути органічною частиною державного регулювання економіки, покликаного активно сприяти рішенню внутрішніх проблем, підвищенню конкурентоспроможності країни й забезпеченню її економічної і фінансової безпеки.

      На сьогодні, питання теорії і методики змін у системі валютного регулювання в Україні не знайшли досить глибокого наукового обґрунтування. Деякі проблеми вітчизняної та зарубіжної практики організації валютного ринку, формування валютної політики, валютного регулювання та контролю досліджено у працях таких науковців і фахівців, як: А.Ф. Бантишев, Ю.О. Блащук, О.І. Кабанець, М.Г. Кальней, А.О. Клименко, Л.М. Кравченко, В.Л. Кротюк, А.М. Мороз, С.І. Ніколаюк, Д.Й. Никифорчук, С.М. Половко, М.Ф. Пуховкіна, О.О. Резнікова, А.Г. Саркисянц, О.Є. Северин, В.С. Стельмах та інші. Але в їх роботах недостатньо враховано зарубіжний досвід валютного регулювання, який може бути застосований у практиці державного управління валютним ринком України.

      Валютне регулювання може здійснюватися на різних рівнях у рамках національної, регіональної і світової валютних систем. На сучасному етапі відбувається активне міжнародне співробітництво в сфері валютного регулювання як на світовому рівні (наприклад, Міжнародний валютний фонд), так і на регіональному рівні (Європейський валютний союз). Тому ефективне регулювання валютної сфери  це найважливіший фактор усе більш активної участі України в світогосподарських зв’язках.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.