У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Валютна політика держави та форми її реалізації

     

      Перехід до ринкового механізму регулювання економічних відносин передбачає постійне поглиблення правового впливу на економічні процеси. При таких умовах значення державного управління в сфері економіки суттєво зростає. За думкою доктора юридичних наук, професора Н.Р. Нижник, з якою ми цілком згодні, державне управління це організаційно-правова категорія [94, С. 15]. Тому, розглядаючи механізм формування та реалізації валютно-курсової політики держави, необхідно проаналізувати його організаційно-правове забезпечення, яке складається з визначення цілей, форм та засобів реалізації валютної політики, підстав трансформації режиму валютного курсу, нормативного закріплення валютної стратегії держави з урахуванням тенденцій розвитку світових та регіональних валютних систем.

      На сучасному етапі для України формування ефективної валютної політики набирає актуального і важливого значення, оскільки від неї значною мірою залежить не тільки розвиток ринкових відносин і розширення зовнішньоекономічних стосунків, але і забезпечення економічної безпеки держави в цілому.

      За визначенням доктора економічних наук, професора А.М. Мороза, валютна політика – це сукупність здійснюваних державою економічних, організаційних та правових заходів у сфері валютних відносин з метою реалізації стратегічних завдань розвитку національної економіки [232, С. 471].

      Валютна політика, за думкою С. Макухи, − це частина загальноекономічної політики і являє собою комплекс регулюючих заходів, які здійснюють держава і міжнародні фінансові інститути з метою впливу на фінансові правовідносини [82, С. 126].

      Валютна політика спрямована на досягнення головних цілей економічної політики держави:

       забезпечити усталеність економічного росту;

       підтримати рівновагу платіжного балансу;

       стримати ріст інфляції і т.ін.

      Юридично валютна політика оформляється сукупністю правових норм, що регулюють порядок здійснення операцій із валютними цінностями в країні і за її межами, а також валютними угодами − двосторонніми і багатосторонніми − між державами по валютних проблемах.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.