У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Вплив міжнародного валютного ринку на валютну політику України

     

      На національну валютну політику України суттєво впливають тенденції міждержавного валютного регулювання, яке забезпечується існуванням світових та регіональних (міжнародних) валютних систем.

      Світова валютна система являє собою сукупність кредитно-грошових відносин, що складаються на основі інтернаціоналізації господарського життя, міжнародного розподілу праці і світового ринку. Характер функціонування і стабільність світової валютної системи залежать від ступеню її відповідності світовому господарству. При зміні структури світового господарства і співвідношення сил на світовій арені відбувається зміна існуючої форми світової валютної системи на нову. Світова валютна система виникла в ХІХ сторіччі і в своїй еволюції пройшла ряд етапів.

      Першою світовою валютною системою вважається Паризька валютна система – система золотовалютного стандарту. Вона сформувалася стихійно в Англії після промислової революції на базі золотого монометалізму у формі золотомонетного стандарту і була юридично оформлена міждержавною угодою на Паризькій конференції у 1867 році, яка визнала золото єдиною формою світових грошей. У цей час не було відмінностей між національною та світовою валютними системами (тільки монети приймались до платежу за своєю вагою).

      Склався режим вільно плаваючих курсів валют з урахуванням ринкового попиту та пропозиції. Якщо ринковий курс валюти падав нижче паритету, що був заснований на їх золотому вмісті, то боржники розраховувались золотом по міжнародним зобов’язанням, а не іноземними валютами.

      Існувала вільна конвертованість валют в золото, яке використовувалось як загальновизнані світові гроші.

      На початку першої світової війни більшість країн переходить до регулювання валютних відносин, яке забезпечувалося тим, що увесь платіжний оборот всередині країни і валютні перекази підлягали контролю та регулюванню.

      У роки першої світової війни золотомонетний стандарт було відмінено більшістю країн. У багатьох країнах впроваджується золотозлитковий стандарт (Великобританія, Франція). При золотозлитковому стандарті банкноти обмінювалися на золоті злитки.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.