У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Особливості адміністративно-деліктного провадження щодо неповнолітніх

     

      Адміністративний характер застосування заходів впливу на неповнолітнього є тією визначальною рисою, яка обумовлює існування адміністративної відповідальності як самостійного виду в системі юридичної відповідальності. Цей порядок визначено процедурою провадження у справах про адміністративні правопорушення. При цьому поняття такого провадження у чинному законодавстві не формулюється, в літературі ж часто його визначають як одне із специфічних адміністративно-юрисдикційних проваджень. Процесуальна конструкція адміністративної відповідальності, закріплена у сучасному законодавстві, має всі ознаки традиційного деліктного процесу розшукового типу [62, с.13].

      У правовій літературі висловлені неоднозначні підходи до визначення змісту провадження у справах про адміністративні правопорушення. Одні вчені бачать зазначене провадження, як „регламентовану адміністративно-процесуальними нормами діяльність державних органів, спрямовану на розгляд справ про адміністративні проступки та застосування в необхідних випадках адміністративних стягнень” [97, с. 19]. Інші – сприймають цей вид провадження, як „сукупність здійснюваних компетентними суб’єктами на основі закону процесуальних дій щодо вирішення справ про адміністративні правопорушення” [62, с. 15; 100, с. 371; 118, с. 276]. Однак наведені розбіжності не містять кардинального заперечення одним поняттям іншого і можна стверджувати, що ці поняття є взаємодоповнюваними.

      Таким чином, провадження у справах про адміністративні проступки – це комплекс взаємопов’язаних та взаємообумовлених процесуальних дій, спрямованих на своєчасне, повне і об’єктивне з’ясування обставин кожної справи, вирішення її у точній відповідності до законодавства, які здійснюються спеціально уповноваженими органами або посадовими особами державних органів з метою охорони прав й законних інтересів громадян, юридичних осіб, їх власності, конституційного ладу України, встановленого правопорядку. Завдання провадження закріплені ст. 245 КупАП, а його порядок залежить від виду адміністративного проступку і встановлених правил підвідомчості адміністративних справ (гл. 17, ст. 246 КУпАП). Чинний КУпАП не виокремлює особливого порядку здійснення провадження у справах про адміністративні проступки неповнолітніх, тобто воно здійснюється на загальних підставах. Однак аналіз норм, які регулюють таке провадження, і правозастосовчої практики свідчить про протилежне. Як слушно зазначає О. Горбач, „ігнорування специфіки даного провадження призводить до неповноти розгляду справи і підриває його виховно-профілактичну спрямованість” [59, с. 13].

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.