У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Загальна характеристика розвитку світової електронної торгівлі на сучасному етапі

     

      Однією з відмінних рис економічної глобалізації є розвиток міжнародної електронної комерції і формування інформаційного виробництва. У сучасних умовах через свої незаперечні переваги (описаних в параграфі 1.2) серед інструментів електронної торгівлі на перше місце виходить Інтернет.

      Використовування мережі Internet і інформаційних технологій вже стало найважливішою задачею перспективного розвитку національних господарств і міжнародних торгових, виробничих і науково-технічних зв'язків. У світовій економіці швидкими темпами росте програмна індустрія, об'єми програмного забезпечення електронного бізнесу, створюються національні і міжнародні крупні інформаційних економічні комплекси, організовувані як транснаціональними корпораціями ("Майкрософт", "АТТ", "ІBM" і ін.), так і урядами і компаніями окремих країн. Оборот електронної торгівлі в 2004 році досяг, за експертною оцінкою, приблизно 10-15% від всього об'єму світової торгівлі. Без електронного документообігу успішне здійснення торговельно-економічних операцій вже найближчим часом буде практично неможливим [13]. По специфіці взаємодії продавця і покупця в світовій електронній комерції виділяються декілька областей бізнесу. До таких областей відносяться взаємодії клієнт-клієнт P2P (Person-to-Person), продавець-покупець B2C (Business-to-Consumer) і бізнесмен-бізнесмен B2B (Business-to-Business). Розподіл цей достатньо умовний, один і той же суб'єкт в одних операціях виступає як покупець в інших як продавець.

      Схема P2P працює при розпродажі старих компонентів ЕОМ, книг, кустарних виробів і ін. їх власниками, при обміні і покупці-продажу різних предметів колекціонерами, а також при наданні послуг з ремонту настройці складного побутового устаткування або, наприклад, у сфері індивідуального навчання.

      Перспективнішою представляється схема B2C, саме до цього класу відносяться практично всі інтернет-магазини. В Україні пару років тому виник бум створення таких структур. Навіть ТБ було привернуте до реклами деяких з них. Мабуть, це було дещо передчасно. Збереглися лише декілька книжкових магазинів, торгівля побутовою технікою, витворами мистецтва, ліками і т.д.. Намагаються вижити деякі інтернет-аукціони, які по своїй функції є, чимось середнім між B2C і P2P. Слід звернути увагу, що майже всі вони не використовують мережевих платіжних систем. У багатьох випадках відсутність комерційного успіху пов'язана з тим, що такі магазини не дають надприбутків, але вимагають отримання ліцензій і інших початкових інвестицій. Сюди відноситься і відсутність достатнього платоспроможного попиту у тієї частини населення, яка знайома з технологіями Інтернет і має до нього доступ, нерозвинена кредитна і банківська системи.

      В Україні успішнішою виявилася область В2В, що охоплює оптову торгівлю медикаментами, металами, нафтопродуктами, будматеріалами і т.д.. Але навіть тут цей бізнес сильно відрізняється від аналогічної діяльності, скажімо, в США.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.