У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Соціальний конфлікт як предмет наукового аналізу

     

      Соціальний конфлікт є терміном, який широко використовується у науковій літературі для визначення стану незгоди або опозиції. Дефініція соціального конфлікту містить різні конотації залежно від обраного під-ходу, теорії, контексту або ідеологічних уподобань дослідника. Соціальні конфлікти сильно відрізняються від інших форм кон-фронтації у суспільстві, які можуть бути наслідком відсутності згоди, колізій, конкуренції або суперництва.

      В енциклопедичній літературі чітко підкреслюється різниця між конфліктом, конкуренцією та спором. Якщо агенти мирно змагаються за можливість користуватись обмеженими ресурсами, йдеться про конкуренцію. Якщо індивідууми з конфліктними інтересами здійснюють торг у термінах обміну, ця ситуація називається спором.

      Під соціальними конфліктами у сучасній енциклопедичній літературі розуміють будь-які види боротьби між індивідуумами, мета яких – захоп-лення або збереження засобів виробництва, економічної позиції, отримання прибутку, влади, контролю, завоювання, нейтралізація або усунення супротивника [215, с. 2550; 238].

      Важливо підкреслити, що соціальний конфлікт – це зіткнення інте-ресів різних соціальних суб’єктів, яке відбувається публічно. Часто соціа-льний конфлікт має політичний вимір та супроводжується змінами у сис-темах державного управління.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.