У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Інвестиційний процес та особливості окремих фаз життєвого циклу інвестицій

     

      Інвестиційний процес на конкретному підприємстві може бути представлений як сукупність інвестиційних циклів, що відбуваються невпинно паралельно або послідовно і здійснюються свідомо з метою як простого, так і розширеного відтворення капіталу підприємства, з урахуванням стану мікро- і макрооточення його діяльності [183, с. 49].

      Мета інвестиційного процесу полягає в нарощуванні економічного потенціалу підприємства. Реалізація інвестиційного процесу як сукупності інвестиційних циклів, що відбуваються одночасно, дає змогу змінити стан підприємства цілеспрямованим переведенням його з певного наявного стану в бажаний, що описується за допомогою показників, які відображають цілі інвестування. Зміна стану підприємства передбачає спільні зміни цілої низки його параметрів, таких, наприклад, як вартість капіталу, рівень зношування матеріальних активів підприємства, рівень якості продукції, що випускаєть-ся, обсяг продажу, прибуток тощо. Рух стану підприємства з початкового в кінцевий можливий за кількома траєкторіями, що утворюють область припустимих інвестиційних рішень. Вибір конкретного шляху зміни стану підприємства визначається початковими умовами, обмеженнями, що наклада¬ються зовнішнім середовищем і вимогами системи управління підприємством.

      В умовах ринкових відносин інвестиційний процес слід розглядати як імовірнісну (стохастичну) систему, яка за тих самих початкових умов може переходити в різні стани, що мають різні можливості. До основних характеристик інвестиційного про¬цесу підприємств слід віднести безперервність стадій сукупності інвестиційних циклів, що відбуваються одночасно, та орієнтацію не тільки на просте, а й на роз¬ширене відтворення капіталу [183, с. 49].

      Інвестиційний процес має безліч кількісних і якісних характеристик. Інвестиційний процес можна охарактеризувати за допомогою системи економічних показників. Усю сукупність цих показників поділяють на три групи: вихідні, проміжні і результативні. Перша група показників – вихідні – на¬дає змогу дати загальну характеристику інвестиційного процесу, що створює уявлення про його масштаб, тривалість і потенційне значення для підприємства. До вихідних показників інвестиційного процесу відносять [183, с. 49]:

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.