У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Зарубіжний досвід охорони прав на промислові зразки

     

      Останнім часом у світі відбулися суттєві зміни патентних законодавств щодо охорони прав на промислові зразки більшості зарубіжних країн під впливом міжнародних угод, які направлені на глобальну гармонізацію систем охорони інтелектуальної власності. Україна не залишається осторонь даних процесів. Вступ у Світову організацію торгівлі ще більше підсилює інтерес до правової охорони об’єктів інтелектуальної власності в зарубіжних країнах. Вивчення даних змін і тенденції на сьогодні є цікавим і актуальним для спеціалістів з інтелектуальної власності та державних службовців.

      Конституція України гарантує громадянам захист прав інтелектуальної власності, який має здійснюватися саме державою; по-друге, держава сама зацікавлена у належній правовій охороні об’єктів права інтелектуальної власності; по-третє, необхідність виконання зазначеного завдання обумовлена також міжнародними зобов’язаннями держави у сфері інтелектуальної власності.

      Правові основи політики охорони прав на промислові зразки задекларовані в ст.41 Конституції України, згідно з якою кожен має право володіти, користуватися і розпоряджатися своєю власністю, результатами своєї інтелектуальної, творчої діяльності Право громадян України на результати своєї інтелектуальної, творчої діяльності є конституційним: про це свідчить ст. 54 Конституції України. Кожний громадянин має право на результати своєї інтелектуальної, творчої діяльності; ніхто не може використовувати або поширювати їх без його згоди, за винятками, встановленими законом [16].

      Серед російських дослідників, які вивчали питання зарубіжного досвіду охорони прав на промислові зразки звертають на себе увагу роботи таких вчених, як Т.М. Лакомкіної [17], Л. Цвєткової [18], Р.Шабанова [19]. Вітчизняними вченими дане питання в окремих працях не вивчалось. А поодинокі приклади або узагальнення охорони промислових зразків за кордоном, які наводяться в наукових дослідженнях В. Макоди [1], Н. Хамаїм [6; 12; 13; 15], І. Запорожець [20; 21] не створюють цілісного уявлення. На нашу думку, вивчення досвіду регулювання охорони прав на промислові зразки в інших країнах в умовах інтеграційних процесів та ряду нових вимог міжнародних угод в сфері інтелектуальної власності для вітчизняної науки набуває актуального значення.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.