У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Форми та методи адміністративно-правового регулювання правовідносин у сфері охорони прав на промислові зразки

     

      Досить складним та у той же час принциповим питанням є форми та методи управління у сфері охорони прав на промислові зразки. Саме завдяки аналізу зазначених категорій можна наочно уяви межи та глибину адміністративно-правового впливу, який здійснюється відповідним суб’єктом регулювання на об’єкти регулювання, встановити той правовий інструментар, що виступає засобом досягнення цілей управління, відмежувати діяльність з охорони прав на промислові зразки, яка регулюється нормами адміністративного права від діяльності, яка підпадає під регулювання інших галузей права.

      На сьогоднішній день у процесі адміністративно-правового регулювання у сфері охорони прав на промислові зразки суб’єкти адміністративно-правового регулювання використовують значну кількість форм управління, які групуються на дві основні групи – правову та організаційну.

      Правоохоронні індивідуальні акти суб’єктів адміністративно-правового регулювання у сфері охорони прав на промислові зразки реалізують санкцію правової норми, втілюючи у собі юрисдикційну діяльність цих органів (наприклад, рішення про притягнення особи до адміністративної відповідальності, за адміністративне правопорушення, передбачене ст. 512 Кодексу України про адміністративні правопорушення тощо).

      Наступною правовою формою адміністративно-правового регулювання у сфері охорони прав на промислові зразки є адміністративний договір, дослідженню сутності якого останнім часом приділяється все більша та більша увага. Наявність зазначеної форми адміністративно-правового регулювання в практиці діяльності суб’єктів адміністративно-правового регулювання у сфері, що розглядається може бути пояснена загальною тенденцією розвитку форм та методів адміністративно-правового регулювання суспільних відносин, де суттєва роль відводиться побудові диспозитивних основ адміністративно-правового регулювання. Саме цей факт і дозволяє використовувати адміністративні договори в зазначеній сфері діяльності.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.