У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Гармонізація вітчизняного законодавства у сфері охорони прав на промислові зразки із законодавством Європейського Союзу

     

      При вступі до Європейського союзу (далі – ЄС) нові країни-учасники повинні повністю перейняти вже існуючий правовий комплекс норм Співтовариства, так названий acguis communautaire [57]. Прагнення України стати членом ЄС підтверджується її нормативно-правовим наближенням до норм Ради ЄС. Директива Європейського Парламенту та Ради ЄС № 98/71/ЄС від 13 жовтня 1998 „Про правову охорону промислових зразків” [30] та Регламент Ради ЄС № 6/2002 від 12 грудня 2001 р. „Про промислові зразки Спільноти” [58].

      Докладно зупинимось на характеристиці порядку охорони прав на промислові зразки в Європейському Союзі.

      Інтенсивні інтеграційні процеси, які призвели до створення єдиного валютного та митного простору в країнах Європейського Союзу, кардинально змінили систему правової охорони інтелектуальної власності на європейському континенті.

      Як відомо, з 1 квітня 1996 р. в Європейському Союзі стало можливим реєструвати єдині товарні знаки ЄС. Після реєстрації власник отримує захист товарного знака одночасно в 15 країнах, охоплюючи ринок, якій нараховує біля 380 млн. споживачів. Безперечні переваги цієї системи по відношенню з національними процедурами призвели до того, що потік заявок на реєстрацію товарних знаків ЄС перевищив всі сподівання.

      Той успіх, яким користувався товарний знак ЄС, слугував поштовхом для створення єдиної системи захисту промислових зразків, а сама система захисту товарних знаків ЄС стала для неї основою. Ідея уніфікованого захисту промислових зразків в ЄС отримала закріплення в Директиві Європейської ради від 13 жовтня 1998 р., яка була спрямована на гармонізацію національного законодавства країн – членів ЄС в галузі охорони промислових зразків. Ця директива покладена в основу Положення ЄС про промислові зразки №6/2002 від 5 січня 2002р. Відповідно до Положення з`явилась можливість захистити промисловий зразок в усіх країнах ЄС актом одночасно по єдиній процедурі, встановленої для всіх країн ЄС. Так само, як і для товарних знаків, для промислових зразків як і раніше паралельно діють національні процедури реєстрації в кожній країні ЄС.

      Основна і найбільш цікава особливість системи захисту промислових зразків в ЄС полягає у тому, що вона умовно поділяється на дві підсистеми. Одна регулює відносини, які виникають з приводу захисту незареєстрованих промислових зразків ЄС, друга – зареєстрованих. Якщо перша підсистема діє вже з 6 березня 2002 р., то друга вступила в силу з 1 квітня 2003 р.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.