У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Особливості здійснення переважного права на придбання частки іншого учасника, що відчужує її

     

      Щодо здійснення переважного права на придбання частки іншого учасника, що відчужує її, необхідно відмітити, що користуватися даним переважним правом можуть не всі учасники (акціонери) господарських товариств. Таке право законодавчо закріплено за учасниками товариств з обмеженою і додатковою відповідальністю (ч. 3 ст. 53 Закону України «Про господарські товариства» та ч. 2 ст. 147 ЦК, ч. 3 ст. 65 Закону України «Про господарські товариства» та ч. 4 ст. 151 ЦК).

      В акціонерних товариствах переважне право можуть мати лише акціонери приватних акціонерних товариств, а також саме товариство, якщо це буде передбачено його статутом (ч. 2 ст. 7 Закону України «Про акціонерні товариства»).

      У командитних товариствах переважне право закріплено тільки за учасниками зі статусом вкладника (п. «в» ч. 1 ст. 79 Закону України «Про господарські товариства» та п. 3 ч. 2 ст. 137 ЦК). При цьому вкладник має право набувати переважно перед третіми особами тільки частку іншого вкладника, а не повного учасника. Такий висновок можна зробити, виходячи зі змісту положень п. «є» ч. 1 ст. 79 Закону України «Про господарські товариства» та п. 7 ч. 2 ст. 137 ЦК, якими встановлено право вкладника передати свою частку (її частину) у складеному капіталі іншому вкладнику або третій особі.

      Пряма заборона на придбання вкладником частки повного учасника, і навпаки, встановлена в абз. 3 ч. 2 ст. 135 ЦК та ч. 3 ст. 75 Закону України «Про господарські товариства». Відповідно до цих норм повний учасник не може бути вкладником командитного товариства, що відповідно виключає і переважне право вкладника на придбання частки повного учасника .

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.