У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Захист та відповідальність за порушення переважного права власників привілейованих акцій на отримання дивідендів

     

      Як було зазначено вище, акціонерне товариство виплачує дивіденди за привілейованими акціями, крім випадків, передбачених частиною другою статті 31 Закону України «Про акціонерні товариства», в установленому статутом розмірі.

      Дивідендні зобов’язання товариства перед акціонерами підлягають належному виконанню, тобто в установлений строк та в належному обсязі.

      Статут акціонерного товариства повинен містити відомості про строк та порядок виплати частки прибутку (дивідендів). Визначення у статуті порядку нарахування та виплати дивідендів на практиці з одного боку призводить до непорозумінь і виникнення спорів між учасниками, оскільки в статутах товариства порядок виплати дивідендів не прописаний чітко, і як наслідок виникнення конфліктів між акціонерами, а з іншого - кожне товариство може самостійно на власний розсуд закріпити в статуті свій порядок нарахування та виплати дивідендів.

      У разі нарахування дивідендів у акціонера виникає питання: які дії необхідно вчинити для отримання дивідендів?

      Для отримання конкретної інформації щодо виплати дивідендів акціонеру доцільно звертатись безпосередньо до товариства. Відомості про порядок виплати дивідендів також повинен містити статут акціонерного товариства. У разі ненадання товариством інформації на вимогу акціонера, необхідно звертатися до Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку, яка здійснює державне регулювання ринку цінних паперів.

      Строк виплати дивідендів містить акція. До акції може додаватися купонний лист на виплату дивідендів. Купон на виплату дивідендів повинен містити такі основні дані: порядковий номер купона на виплату дивідендів, порядковий номер акції, по якій виплачуються дивіденди, найменування акціонерного товариства і рік виплати дивідендів.

      Питання невиплати дивідендів акціонерам було і залишається актуальним в контексті проблеми порушень їх прав. Сама по собі невиплата дивідендів не є порушенням прав акціонерів, якщо підставою для цього було відповідне рішення загальних зборів акціонерів. Проте, порушення буде мати місце у разі невиплати вже нарахованих дивідендів, виплаті їх способом, іншим, ніж передбачений статутом (наприклад, продукцією товариства замість грошима), затягування строків виплати дивідендів. У разі недотримання зазначених положень щодо виплати дивідендів, акціонер може через суд домагатися дотримання своїх прав.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.