У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Авторське право і суміжні права в Україні

     

      Авторське право є досить великою і, одночасно, маловивченою областю не тільки цивільного права України. У той же час ця тема популярна останнім часом і, напевно, не залишилося такої людини, що хоча б раз не чула словосполучення «авторське право». Авторське право – це право особи, що є автором, володіти, користуватися і розпоряджатися добутком, створеним своєю інтелектуальною працею, здобувати майнові і немайнові права, зв'язані з авторством. Авторське право виникає унаслідок факту створення добутку. Власник авторських прав, для оповіщення про свої права може використовувати знак охорони авторського права. Існує кілька десятків законів, підзаконних актів, міжнародних договорів за участю України, що регулюють правовідносини в області авторського права. Основним з них є Конституція України.

      Стаття 54 Конституції України говорить, що громадянам гарантується захист інтелектуальної власності, авторських прав, моральних і матеріальних інтересів, що виникають у зв'язку з різними видами інтелектуальної діяльності [1]. Ніхто не може використовувати або поширювати результати інтелектуальної або творчої діяльності без згоди автора. Конституція містить норми прямої дії, тому можна і навіть потрібно нею керуватися при захисті своїх авторських прав. Основним законом в області авторських прав є Закон України «Про авторське право і суміжні права», що діє в редакції від 16.08.2001 р. №2627-III [3]. Даний Закон містить у собі 6 розділів, дає широкий перелік тлумачень термінів, використовуваних у ньому, що робить Закон зручним для сприйняття. Окремі розділи присвячені авторському праву і суміжним правам, деталізований процес керування майновими правами авторів. Цілий розділ присвячений захистові авторських прав.

      Крім основних законів, що безпосередньо регулюють авторське право, в Україні діє ще ряд законів, що торкають питання авторського права, наприклад, такі, як «Про власність», «Про кінематографії», «Про видавничу справу» і ін. а крім законів, існує ряд підзаконних актів, таких, як постанови Кабінету Міністрів України, Укази Президента України, Роз'яснення і Постанови Вищого Господарського суду України, а також листа й інструкції різних Міністерств і Департаментів. Україна є учасницею як мінімум п'яти міжнародних угод з питань захисту авторських прав. Якщо міжнародним Договором передбачені інші норми, ніж внутрішнім законодавством, то підлягає застосуванню міжнародний Договір [4,5,6,7,8].

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.