У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Основні напрямки діяльності ВОІВ на сучасному етапі

     

      Всесвітня організація інтелектуальної власності (ВОІВ) є міжнародною організацією, покликаної допомогти забезпеченню такого положення, при якому права авторів і власників інтелектуальної власності охоронялися б в усім світі, а самі винахідники й автори завдяки цьому користувалися би визнанням і одержували винагороду за свою майстерність. Така міжнародна охорона є стимулом для творчості людини, розсовуючи границі науки і техніки і збагачуючи світ літератури і мистецтва. Створюючи стабільні умови для збуту продуктів інтелектуальної власності, вона також сприяє розвиткові міжнародної торгівлі. Число держав, що є членами ВОІВ, у даний час дорівнює, що складає більш 90% усіх країн світу; це відображає виняткову важливість і значення роботи Організації.

      Силами персоналу, що нараховує приблизно 760 співробітників з багатьох країн світу, ВОІВ здійснює багато задач, зв'язані з охороною прав інтелектуальної власності, зокрема такі, як виконання адміністративних функцій міжнародних договорів, надання допомоги урядам, організаціям і приватному секторові, здійснення контролю за розвитком подій у цій області, а також узгодження і спрощення відповідних правил і практики.

      Джерела. У 1893 р. ці два невеликих міжнародних бюро створених раніше для виконання адміністративних задач у рамках Паризької і Бернської конвенції об'єдналися в одну міжнародну організацію, що називалася Об'єднані міжнародні бюро по охороні інтелектуальної власності (ця організація більше відома по її французькому скороченню – БІРПІ). Зі штаб-квартирою, розташованої в Берні, Швейцарія, і штатом співробітників, що нараховують сім чоловік, ця маленька організація стала попередницею сьогоднішньої Всесвітньої організації інтелектуальної власності.

      У 1960 р. БІРПІ переїхала з Берна в Женеву, щоб бути ближче до Організації Об'єднаних Націй і інших міжнародних організацій, розташованим у цьому місті. 10 років пізніше в зв'язку з вступом у силу Конвенції, що засновує Всесвітню організацію інтелектуальної власності, БІРПІ перетворилася у ВОІВ, пройшовши через період структурних і адміністративних реформ і одержавши Секретаріат, підзвітний державам-членам.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.