У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Інноваційність державного управління та процес забезпечення суспільної стабільності

     

      Процес забезпечення суспільної стабільності, який здійснюється в межах управлінської парадигми, вимагає не просто практико-орієнтованого підходу, а повинен спиратися, в силу своєї зорієнтованості на майбутні прогнозні припущення щодо виникнення новоутворень, що формуються в науці державного управління, на інноваційні підходи до його здійснення на всіх стадіях – від аналізу та оцінки проблемної ситуації до конкретних державно-управлінських механізмів її вирішення, а отже, здійснюватися в межах інноваційної системи. При цьому інновації виступають однією з найважливіших характеристик суспільної системи, забезпечуючи їй здатність до динамічного розвитку. Таким чином основою теоретичної рефлексії інноваційної системи суспільної стабільності стає методологія інноватики.

      Нестабільність суспільства (на думку Д. Аптера визначальною в цьому сенсі є політична складова [5]) спонукає до виникнення інновацій, які, в свою чергу, сприятимуть ефективному здійсненню процесу управління, маючи за мету ідеальну модель суспільного розвитку. Основні типи нестабільності, що як передумови провокують виникнення інновацій, в найбільш загальному вигляді можна розглядати як внутрішні, що формуються всередині системи, і зовнішні, що виникають безпосередньо під впливом зовнішніх факторів або формуються надсистемою.

      Разом з тим, головною передумовою у будь-якому випадку виступатиме процес спрощення суспільної системи, коли починають проявлятися ті її складові елементи, що втрачають свою життєспроможність і актуальність для реалій сьогодення. На рівні інноваційної системи відбувається процес адаптації інновацій, їх узагальнення і трансформації, що призводить до їх знецінення як інновацій, оскільки вони набувають повсякденного змісту. Фактично можна говорити про паралельне існування двох процесів, як це зображено на рис. 4.3 – забезпечення суспільної стабільності як системи (результатом чого є стабілізація суспільства) та інноваційного розвитку суспільства (результатом чого також виступає стабілізація суспільства).

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.