У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Побудова і удосконалення інформаційно-аналітичної системи організування податкової діяльності на підприємстві

     

      Інформаційні системи, як і інформація і інформаційні технології існували дуже давно, оскільки на будь-якій стадії розвитку суспільства виникала потреба в його управлінні. Основними завданнями інформаційної системи є підготовка інформації, яку використовує машинобудівне підприємство для забезпечення ефективного управління податковою діяльністю і створення інформаційного і технологічного середовища. Щоби зрозуміти роботу інформаційної системи необхідно вивчити сутність проблеми, що вирішуються з її допомогою, а також встановити, в які організаційні процеси вона входить. У кожній з інформаційних систем здійснюється робота в таких напрямах: виявлення інформаційних потреб; добір джерел інформації; збір інформації; введення інформації із зовнішнього і внутрішнього середовища; опрацювання інформації, оцінка її повноти і значимості і подання її в зручному вигляді; виведення інформації для надання її споживачам або передачі в іншу систему; використання інформації для оцінки тенденцій, розробки прогнозів, альтернативних рішень, вироблення стратегії тощо [125].

      Використовуючи системний підхід можна виділити наступні складові управління: а) інформаційна система; б) керуюча система (суб’єкт управління); в) керована система (об’єкт управління) [179, с.25]. Схема взаємодії між елементами інформаційної системи управління податковою діяльністю на машинобудівному підприємстві зображена на рис. 3.9.

      Інформаційна система є обов’язковою складовою процесу організування управління податковою діяльністю на підприємстві, яка містить такі частини: а) економічну інформацію, розміщену на відповідних носіях, організованих певним чином; б) методи, способи, технічні засоби й технології збирання, опрацювання зберігання, пересилання інформації та її надання підприємствам-користувачам. Залежно від застосування технічних засобів опрацювання інформації розрізняють ручні, механізовані та автоматизовані інформаційні системи. Зростання обсягів інформації в інформаційній системі підприємств, потреба в прискоренні й більш складних способах її переопрацювання зумовлюють необхідність автоматизації інформаційної системи [209, С. 137].

      Автоматизована інформаційна система управління податковою діяльністю на підприємстві є взаємопов’язаною сукупністю інформаційних даних, обладнання, програмних засобів, персоналу, стандартів, процедур, призначених для збору, опрацювання, розподілу, зберігання, видачі (надання) інформації відповідно до вимог, що виникають з діяльності підприємства [164, с.204].

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.