У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Умови формування, місце і роль підприємств молочного підкомплексу в забезпеченні продовольчої безпеки

     

      Господарський комплекс будь-якої країни світу як складову включає молочну промисловість, яка є одним з найважливіших складових у формуванні продовольчої безпеки. Продукція молочного підкомплексу грає виключно важливу роль у формуванні повноцінного раціону живлення який необхідний для здійснення нормальної життєдіяльності людини. Унікальність і незамінність молокопродуктів підтверджується тим, що вони є традиційними для живлення людини впродовж всього періоду існування. Проблеми розвитку молочного підкомплексу виходять за рамки економічних і стають питаннями соціальної і політичної стратегії нації, що безпосередньо впливають на здоров'я.

      Забезпечення повноцінного, якісного і достатнього раціону живлення, продовольчої безпеки населення - одне з найважливіших і першочергових для виконання завдань державної політики. У економічній науковій літературі ще не вироблений єдиний підхід до визначення продовольчої безпеки країни. Серед найбільш поширених визначень можна виділити три умовні групи: 1. продовольча безпека характеризується певним рівнем забезпеченості країни продуктами харчування вітчизняного виробництва;

      2. стан продовольчої безпеки визначається за наявностю на національному продовольчому ринку достатньої кількості продовольства (незалежно від місця виробництва цієї продукції);

      3. стан продовольчої безпеки держави характеризирується за допомогою двох критеріїв:

     перший – наявність на продовольчому ринку країни продуктів харчування в кількості, достатній для підтримки активного і здорового життя всього населення; другий – доступність продуктів харчування для всіх верств населення[10, с. 6].

      На основі досліджених джерел [12, 62, 162, 175, 184], продовольча безпека, нами визначається як: можливість забезпечити повноцінним і доступним раціоном живлення всі верстви населення у всіх регіонах країни і підтримувати на рівні не менш рекомендованих раціональних норм споживання за умови відмови від експортних постачань продовольства.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.